Rapeapintainen omenapiirakka täytetään mintulla maustetulla omenasoseella.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Pane kattilaan maito ja voi. Kiehauta seos. Jätä sivuun.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito-voiseos.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun laidalliseen (25 x 35 cm) uunivuokaan. Voit myös jakaa taikinan kahteen halkaisijaltaan 20 cm:n pyöreään irtopohjavuokaan.
Valmista muruseos: sekoita kylmän ja pilkotun voin joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kardemumma.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle mintulla maustettu omenasose ja muruseos. Viimeistele pinta raesokerilla ja kuivatuilla omenasiivuilla. Paista edelleen noin 10 minuuttia, kunnes muruseos on rapeaa.