Upota gnocchit kastikkeeseen ja anna hautua 20 minuuttia. Buon appetito!
Upota gnocchit kastikkeeseen ja anna hautua 20 minuuttia. Buon appetito!

Italialainen gnocchi-jauhelihakastike syntyy vähällä vaivalla ja lyhyellä ostoslistalla.

Italialainen gnocchi-jauhelihakastike on helppo versio meille tutusta potut ja jauhelihakastike -kombosta. Siinä perunasta valmistetut, puolivalmisteena myytävät gnocchit kypsennetään mehevän soosin seassa. Jos kotoa sattuu vielä löytymään kuivattuja suppilovahveroita, niitä voi murskata ½ dl sieniä kastikkeen joukkoon.

Gnocchi-jauhelihakastike

4 annosta | 30 min

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g naudan jauhelihaa

1 prk (400 g) basilikatomaattimurskaa

1 prk vettä

1 ps (500 g) gnoccheja

¼ tl mustapippuria myllystä

1 tl suolaa

1 dl parmesaaniraastetta

kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon jauheliha. Ruskista jauheliha meheväksi.

Kumoa pannulle tomaattimurska. Huuhtele säilyketölkillinen vettä joukkoon.

Lisää gnocchit, pippuri ja suola. Hauduta 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Viimeistele parmesaaniraasteella, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Helppo pasta-pinaattivuoka ja juustoinen kana alfredo! Lisää vikkeliä italialaisruokia löydät Kodin Kuvalehdestä 9/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.

Tilaa Kodin Kuvalehti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla