Kuhapuikot paistetaan voissa pannulla ja tarjoillaan fenkolipannun ja valkosipulimajoneesin kanssa.
Kuhapuikot paistetaan voissa pannulla ja tarjoillaan fenkolipannun ja valkosipulimajoneesin kanssa.

Nappaa kalatiskiltä haaviisi kotimaista sesonkikalaa, kuten kuhaa, ja pyöräytä niistä astetta parempia kalapuikkoja.

Älä ongi pakastealtaasta, vaan tee kalapuikot itse. Kuhapuikot valmistuvat kymmenessä minuutissa! Tarjoa niiden kanssa raikasta fenkolipannua ja valkosipulimajoneesia.

Kuhapuikot ja fenkolipannu

4 annosta | 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Fenkolipannu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g fenkolia

1 rs kirsikkatomaatteja

4 valkosipulinkynttä

½ sitruunan mehu

½ dl oliiviöljyä

2 tl sokeria

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria myllystä

Kuhapuikot

1 (n. 400 g) kuhafilee

1 tl suolaa

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl korppujauhoja

voita paistamiseen

Lisäksi

3 valkosipulinkynttä

1 rkl sitruunan raastettua kuorta

1½ dl majoneesia

Leikkaa fenkolista kuivat päät pois. Viipaloi fenkoli ohuiksi lastuiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Silppua valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu.

Lisää oliiviöljy paistinpannulle ja kuullota valkosipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon fenkoli, tomaatit, sitruunamehu, sokeri, suola ja valkopippuri. Hauduta kasviksia 20 minuuttia.

Leikkaa kuhafilee kolmen sentin viipaleiksi. Ripottele kalapalojen päälle suolaa.

Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot.

Pyöräytä kuhapalat vehnäjauhossa, munassa ja korppujauhossa.

Paista kuhat voissa paistinpannulla molemmin puolin, noin 3 minuuttia per puoli.

Pilko valkosipulinkynnet ja raasta sitruunan kuori. Lisää ne majoneesin joukkoon. Tarjoa majoneesi kuhapuikkojen ja fenkolipannun kanssa.

Vinkki! Kuhapuikot voi leivittää myös pankojauhoilla.

Lisää helppoja kalareseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 6/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.

Tilaa Kodin Kuvalehti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla