
Nappaa kalatiskiltä haaviisi kotimaista sesonkikalaa, kuten kuhaa, ja pyöräytä niistä astetta parempia kalapuikkoja.
Älä ongi pakastealtaasta, vaan tee kalapuikot itse. Kuhapuikot valmistuvat kymmenessä minuutissa! Tarjoa niiden kanssa raikasta fenkolipannua ja valkosipulimajoneesia.
Kuhapuikot ja fenkolipannu
4 annosta | 30 min
Fenkolipannu
400 g fenkolia
1 rs kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
Kuhapuikot
1 (n. 400 g) kuhafilee
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
voita paistamiseen
Lisäksi
3 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1½ dl majoneesia
Leikkaa fenkolista kuivat päät pois. Viipaloi fenkoli ohuiksi lastuiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Silppua valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu.
Lisää oliiviöljy paistinpannulle ja kuullota valkosipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon fenkoli, tomaatit, sitruunamehu, sokeri, suola ja valkopippuri. Hauduta kasviksia 20 minuuttia.
Leikkaa kuhafilee kolmen sentin viipaleiksi. Ripottele kalapalojen päälle suolaa.
Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot.
Pyöräytä kuhapalat vehnäjauhossa, munassa ja korppujauhossa.
Paista kuhat voissa paistinpannulla molemmin puolin, noin 3 minuuttia per puoli.
Pilko valkosipulinkynnet ja raasta sitruunan kuori. Lisää ne majoneesin joukkoon. Tarjoa majoneesi kuhapuikkojen ja fenkolipannun kanssa.
Vinkki! Kuhapuikot voi leivittää myös pankojauhoilla.
Lisää helppoja kalareseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 6/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.