Kantapohja on neulottu kuvan sukkaan pinkillä.

Kantalapun jälkeen kantapäähän neulotaan kantapohja.

Jaa kantalapun silmukat 3 puikolle. Kantapohja neulotaan keskikolmanneksen silmukoilla edestakaisin. Reunasilmukat kavennetaan työstä yksitellen pois. Vahvistetun neuleen silmukkaketjut jatkuvat kavennuksissa kauniisti, kun oikealla puikolla on parillinen määrä, keskimmäisellä puikolla pariton määrä silmukoita ja vasemmalla puikolla myös pariton ja yksi silmukka enemmän kuin oikealla.

Esimerkiksi jos sinulla on 24 silmukkaa, jaa oikealle puikolle 8 silmukkaa, keskipuikolle 7 ja vasemmalle reunapuikolle 9 silmukkaa.

Aloita neulomalla ensin oikean puikon silmukat vahvistettuna neuleena. Jatka tästä eteenpäin neulomista vain keskipuikon silmukoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oikean puolen kerros: Neulo vahvistettua neuletta, kunnes keskimmäisellä puikolla on jäljellä vain 1 s. Nosta se neulomatta. Neulo vasemman puikon 1. silmukka oikein. Nosta nostettu silmukka neulotun yli. Käännä työ.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nurjan puolen kerros: Neulo nurjaa (muista nostaa ensimmäinen silmukka), kunnes keskimmäisellä puikolla on jäljellä vain 1 s. Siirrä se reunapuikolle ja neulo nurin yhteen reunapuikon silmukan kanssa.

Kantapohja on valmis, kun reunapuikkojen silmukat loppuvat.

Esimerkkejä silmukkajaoista:

Oikea-keski-vasen

22 s: 6-9-7

24 s: 8-7-9

26 s: 8-9-9

28 s: 8-11-9

30 s: 10-9-11

32 s: 10-11-11

Vierailija

Mahtavan yksinkertaiset ohjeet. Jopa minä osasin tulkita näitä. Ja tulostin ne myös tyttärelleni.

Kiitos paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla