Valkeakosken lapaset sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon Paikkakuntien lapaset 2013 -kilpailussa. Katso ohjeet Leila Petterqvist-Kruthin suunnittelemaan käsityöhön.

Katso kuvat muista kisaan osallistuneista lapasista täältä. 

Valkeakosken lapaset

Malli: Leila Petterqvist-Kruth

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohje: Pirkanmaan Kotityö Oy, Sanna Isosomppi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koko: Pieni naisen koko

Tarvikkeet: Pirkanmaan Kotityö Oy:nKirjo-Pirkka lanka (75 % villa, 25 % polyamidi, vyyhti 100 g =n. 420 m)

valkoinen (47) 50 g
sininen (36) 50 g
punainen (45) 50 g

Sukkapuikot no 2 tai 2½

Neuletiheys: 10 x 10 cm = 34 s ja 40 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat pienemmät lapaset, vaihda pienemmät puikot.

Neulominen: Luo sinisellä 64 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo seuraavaksi kierrereuna (katso värit ruutupiirroksesta). Yksi kierrekerros muodostuu kahdesta kerroksesta. 1. krs: neulo nurjaa kahdella värillä. Neulo 1 s punaisella, jätä lanka työn eteen itseesi päin, neulo 1 s sinisellä, jätä lanka työn eteen itseesi päin. Nosta punainen lanka sinisen yli ja neulo 1 s punaisella. Nosta sininen lanka punaisen yli ja neulo 1 s sinisellä. Jatka näin krs loppuun. 2. krs: neulo koko krs oikeaa sinisellä. Toista näitä kahta kerrosta 2 kertaa.

Neulo sitten 2o 2n joustinneuletta ruutupiirroksen mukaan 40 krs. Lisää työhön 4 s piirroksen mukaan ja aloita kirjoneule ja peukalokiila. Kun kiila on valmis, ota peukalon 15 silmukkaa langalle ja luo tilalle 6 s. Kavenna ylimääräiset 3 s pois ja jatka lapasen suora osuus loppuun.

Aloita kärkikavennukset. Kavenna aina 1 s:n päässä puikon alusta tai lopusta seuraavasti: 1. ja 3. puikon alussa 2 s yhteen ylivetäen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s yhteen neuloen. Vedä loput 6 s langalla yhteen ja kiristä. Neulo toinen lapanen samoin.

Peukalo: Poimi puikoille 24 s langalta ja peukalonaukon reunasta ja neulo peukalo ruutupiirroksen mukaan. Tee kavennukset samoin kuin kämmenosassa.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Konepesu 40°. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.

MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.

                                   

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla