Katso videolta, kuinka saat muokattua kukkaleningistä nuorekkaan ja trendikkään kesämekon!

Muodin ja puvustuksen opiskelija Inga Aldén suunnitteli neljän osan videosarjan, jonka teemana on kirpputorivaatteiden tuunaus. Julkaisemme ohjeet netissä, joten kivaa ommeltavaa on lähiaikoina tiedossa!

Kaikki neljä ohjetta soveltuvat kaiken tasoisille ompelijoille. Ensimmäisellä videolla Inga tuunaa kukkamekosta hauskan henkselimekon. 

"Suunnittelen paljon vaatteita kierrätysmateriaaleista. Siinä minua kiehtoo ehkä eniten se, että tätä kautta saa käyttöönsä uniikkeja kankaita", Inga kertoo.

Inga muokkaa kirpputorilta löytämiään vaatteita tyyliinsä sopiviksi.
Inga muokkaa kirpputorilta löytämiään vaatteita tyyliinsä sopiviksi.

Inga kertoo itse suunnistavansa kirpputorilla lähes aina 80- ja 90-luvun vaatteiden perään.

"Niiden kankaat ovat usein säilyneet laadukkaina, ja niitä löytää värikkäissä kuoseissa. Etsin kirpputoreilta vaatteita niiden kankaiden ja yksityiskohtien perusteella, enkä välttämättä niiden koon tai mallin mukaan. Muokkaan niistä sitten omaan tyyliini sopivia."

 

 

Kaavat Kaisan mekkoon löydät syyskuun Suuri Käsityö -lehdestä.

Suuri Käsityö -lehti etsi keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta valittiin Peppi ja Kaisa.

Syyskuussa vlogausvuorossa on Kaisa.

”Olen jo pitkään haaveillut kietaisumekosta röyhelöillä. En ole löytänyt siihen sopivaa kaavaa, joten kuosittelin haluamani mallin erään vanhan kaavan pohjalta. Kankaana käytin puuvillan ja pellavan sekoitetta. Raitakuosi tuo mekkoon nykyaikaista ja pitsi taas perinteistä tunnelmaa. Olen testannut mallin myös satiinilla. Mekosta saa lisää versioita vaihtamalla materiaalin vaikka sifonkiin tai paksuun puuvillakankaaseen. Myös röyhelön pituutta muokkaamalla mekon ilme muuttuu.

Mekko sopii monenlaisille vartalotyypeille. Ompelin itse nepparin pääntielle, koska en pidä avonaisesta kaula-aukosta.

Jos mekon ompelu ei innosta, kaavaa lyhentämällä voi ommella kietaisupaidan. Siitä voi tehdä myös hihattoman version, jolloin sen alle voi laittaa erilaisia paitoja.”

Seuraa Kaisaa Instagramissa @designerkaisa ja YouTubekavanalla Kaisa Ojaniemi.

Lasten housujen 21 takakappaleen kaavassa oli virhe.

Housujen kaavaan oli jäänyt resorin mitta, joten joka koossa takalahje on 5 cm liian pitkä.