Helppoahan se talviulkoilu on siellä, missä on lunta! Meitä muita allaoleva lista voi auttaa.

 1. Välineurheilua. ”Jätän illalla liikuntavermeet näkösälle niin, etten voi herätessäni luikkia niiden ohi. Esimerkiksi tänä aamuna sängyssä olin vakaasti sitä mieltä, että tuohon pakkaseen en lähde. Sitten nousin ja näin tuolille nostamani pässinpökkimät ja muut kerrospukeutumisvarusteet. Totesin, että pienempi vaiva on lähteä ulos kuin tunkea ne takaisin komeroon.” ”Viimeksi, kun liikuntakärpänen puraisi, hommasin kaapit täyteen hintavaa goretexiä. Olisi noloa olla käyttämättä niitä.”
 2. Kirjaa onnistumiset. ”Olen keksinyt jokaiselle liikuntamuodolle oman tikku-ukkopiirroksen, jonka raapustan seinäkalenteriin, kun olen sillä tapaa liikkunut. On mukavaa katsella täyttyvää kalenteria. Käänteisesti on ikävää katsella kalenteria, johon alkaa jäädä aukkoja.”
 3. Lapset mukaan... ”Lapset eivät ikinä sano, että liian kurja ilma. Räntäkin on heistä vain hauskaa.”
 4. ...tai koira. ”Sohva kutsuu illan hämärässä, mutta ehei. Papu-koira tulee viereen häntä heiluen. Ulos siitä ja lenkille!”
 5. Sauna päälle. ”Saunailtoina räntäsateeseen sukeltaminen tuntuu oikeastaan hauskalta: tiedän, että löylyihin pääseminen on sen jälkeen vielä taivaallisempaa kuin yleensä.”
 6. Saavutetut edut. ”Innostuin ensi kertaa elämässäni liikunnasta viime keväänä ja aloin juosta. Nyt menee jo viisi kilometriä, ja se on ihan ihmeellistä! Tehokas liikuntaporkkana on miettiä, että jos pysyn sohvalla, kaikki se työllä ja tuskalla (todellakin!) hankittu kunto katoaa.”
 7. Kuin Habitaressa. ”Pimeällä kävellessä bongailen ihmisten ikkunoista designvalaisimia. Tälle on kuulemma nimikin: Lokki-kävely. Minun tapauksessani ehkä Octo-kävely.”
 8. Musiikin siivin. ”Minulla on Spotify-soittolistoja fiiliksen mukaan: Menojalka, Rauha, Valo & Ilo – ja rehdisti nimetty V***ttaa. Jokin niistä toimii aina, kotiin palaan hymyillen.”
 9. Kulttuuri-iltama. ”Lapsiperheessä on turha kuvitella keskittyvänsä rauhassa kirjaan tai taidemusiikkiin, joten lähden ulos nauttimaan niistä. Saku Tuominen toimii äänikirjoina kävellessä, ja Antonin Dvorakin sellokonsertto on sopivan mittainen peruskuntolenkille.”
 10. Oma spa-hetki. ”Uimahallin seinänkokoisista ikkunoista on oikeastaan tosi kivaa katsella vaakasuoraan satavaa räntää.”
 11. Ryhmäpaine. ”Puoliso on reipas liikkuja, joten en kehtaa itse olla ihan sohvaperuna. Ehkä hän ajattelee samoin.” ”Kun sopii kaverin kanssa vaikka luistelureissun reilusti etukäteen, tulee lähdettyä, vaikka olisi pimeä ja kylmä.”
 12. Vaihda maisemaa. ”Joskus ajan autolla reilusti kauemmas, jotta pääsen kävelemään uudessa lähiössä.” ”Teen ulkoilulistoja: keräilen Espoon luontopolkuja ja hauskoja kadunnimiä.”
 13. Pitää syödä, että jaksaa. ”Sen yhden rantakahvilan korvapuustit! Pullankiilto silmissä jaksaa kävellä monta kilometriä.”
 14. Kuin panisi rahaa (uni)pankkiin. ”Iltalenkille kannustaa tieto siitä, että nukun sen jälkeen paljon paremmin.” ”Olen vihdoin oppinut, että juuri silloin kannattaa lähteä ulos, kun väsyttää. Sen jälkeen ei väsytä enemmän vaan vähemmän.”
 15. Pimeys on ystävä. ”Tavallaan on hyväkin, että on pimeää. Kukaan ei näe eikä kuule, jos haluaa lenkillä ottaa tanssiaskelia tai laulaa Kaija Koota ääneen.”
 16. Tienaan mielenrauhaa. ”Mitä kiireempi kausi on töissä, sitä pidemmän aamulenkin teen koiran kanssa. Se rauhoittaa ja oikoo ajatuksia.” ”Liikunta muuttaa aina olon. Jos pää on jumissa eikä tiedä, mitä tekisi, voi aina mennä ulos.”

Lue Kodin Kuvalehdestä 1/2022, miten palauttaa lempeästi liikunnan ilo pitkänkin paussin jälkeen. Tilaajana voit lukea lehden myös Digilehdistä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla