Eniten hiusta kuluttaa tiukka nuttura, jossa hiuslenkki hankaa hiuksen pintaa monesta kohtaa.
Eniten hiusta kuluttaa tiukka nuttura, jossa hiuslenkki hankaa hiuksen pintaa monesta kohtaa.

Jatkuva nutturalla pitäminen voi katkoa hiuksia, sanoo parturi-kampaaja Jonna Kivinen.

Yksi solmii hiukset joka ilta sykerölle, toinen avaa ne varta vasten ennen nukkumaan menoa. Kumpi on hiuksille hellävaraisempaa? Kannattaako hiukset avata vai kiinnittää yöksi?

”Se on makuasia. Jotkut haluavat, että hiukset ovat auki nukkuessa. Siitä ei ole muuta haittaa kuin se, että hiukset voivat olla aamulla takussa”, sanoo parturi-kampaaja ja liikkeen esimies Jonna Kivinen The Hair -kampaamosta Hiustalosta.

Jos hiukset ovat öisin aina tiukasti kiinni, ne voivat kulua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Jos on oikein pitkät hiukset, neuvoisin laittamaan ne yöksi löysälle letille. Auki olevat hiukset sotkeutuvat yöllä helposti, ja nutturalla pitäminen kuluttaa hiusta.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eniten hiusta rasittaa tavallisella hiuslenkillä kiinnitetty nuttura.

Jatkuva kiinni pitäminen rasittaa hiusta mekaanisesti, ja varsinkin puolipitkät hiukset kiinnitetään usein joka kerta samasta kohtaa. Eniten hiusta rasittaa tavallisella hiuslenkillä kiinnitetty nuttura.

”Se hankaa hiusta monesta kohtaa”, Kivinen sanoo.

”Letti on ihanteellinen kiinnitystapa, koska se kiinnitetään latvasta, mistä hiukset muutenkin kuluvat ja mistä niitä leikataan kampaajalla pois.”

”Puhelinjohto” on hellempi

Kampauksen lisäksi ponnarilenkilläkin on väliä. Eniten hiuksia rasittaa tavallinen kumilenkki, joka on kiinnitetty metalliosalla. Se pureutuu hiuksen pintaan tiukemmin kuin donitsi tai puhelinjohtoponnari, joka jättää pieniä koloja hiuksen ja hiuslenkin väliin.

”Letti on ihanteellinen kiinnitystapa, koska se kiinnitetään latvasta, mistä hiukset muutenkin kuluvat.”

Kampaaja suosittelee, että jatkuvasti hiuksiaan kiinni pitävät vaihtelisivat kohtaa, josta hiuksensa kiinnittävät, tai pitäisivät hiuksia välillä auki.

”Huomaan, jos asiakas on pitänyt tietyssä kohdassa ponnaria tosi pitkään. Siinä kohdassa on usein paljon katkenneita hiuksia”, Kivinen sanoo.

Kiinnipitämisen lisäksi hiusta rasittavat esimerkiksi lämpölaitteet, päivittäinen peseminen, värjäys, kihartaminen, ilmansaasteet, aurinko, kloorivesi ja meressä uiminen. Ilmansaasteiden ja klooriveden puhdistamiseen Kivinen suosittelee syväpuhdistavan sampoon käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla