Rentoon mökkilomailuun kuuluvat helpot ja kätevät kauneustuotteet, joita voi käyttää monella eri tavalla.
Rentoon mökkilomailuun kuuluvat helpot ja kätevät kauneustuotteet, joita voi käyttää monella eri tavalla.

Kun pakkaat mökille mukaan vaivattomia, monikäyttöisiä kauneustuotteita, selviät vähemmillä purnukoilla ja lomasta nauttimiseenkin jää enemmän aikaa,

Kesällä kauneudenhoidossa korostuu vaivattomuus. Mökeillä saatetaan viettää pitkiäkin aikoja, eivätkä olosuhteet ole aina kauneudenhoidon kannalta kovin ihanteelliset. Siksi kesämökille kannattaa pakata mukaan vain välttämättömät tuotteet. 

Kauneusalan ammattilaisen Nina Piippasen mukaan mökkireissun laukusta kannattaa löytyä nämä viisi kauneustuotetta, jotka ovat monikäyttöisyydessään vailla vertaansa.

1. Oliiviöljysaippua

Oliiviöljysaippuan edut ovat monet. Se on edullinen, ja sitä myydään tavallisissa marketeissa. Ympäristöystävällisessä luonnontuotteessa ei ole ylimääräisiä kemiallisia väri- tai lisäaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Palasaippua on myös huoleton matkoilla, sillä se on pienikokoinen, ja jos lähdet matkaan lentokoneella, ei nesterajoituksistakaan tarvitse välittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oliiviöljysaippua on loistava valinta kesäksi, koska se suojaa hiusta.

Oliiviöljysaippualla voi pestä niin hiukset, vartalon kuin kasvotkin. Hiuksia pestäessä saippuaa hangataan hiuksiin, ja saippua vaahtoaa nopeasti.

”Kesällä tulee uitua paljon ja hiuksia pestään usein. Oliiviöljysaippua on loistava valinta kesäksi, sillä se suojaa hiusta”, Nina Piippanen sanoo.

Jos hiukset ovat luonnostaan helposti rasvoittuvat, oliiviöljysaippuan sijaan voi käyttää puhdistavampia palasaippuoita, kuten ranskalaista Marseille-saippuaa tai mustaa saippuaa, Piippanen vinkkaa. 

2. Kookosöljy

Kookosöljy on luonnontuote, jonka monikäyttöisyys ällistyttää. Paistamisen ja leivonnan lisäksi se käy kasvovoiteeksi, meikin puhdistamiseen, rohtuneisiin huuliin, jalkapohjiin ja auringonpolttamiin – ja kookosöljy suojaa jopa hieman auringolta. Sitä voi myös levittää hiuksiin kosteuttamaan kuivia latvoja.

Käytä aina puhdasta lusikkaa, kun otat kookosöljyä purkista.

Kookosöljyllä on antiseptinen vaikutus, joten se hoitaa myös haavoja, pieniä naarmuja ja hyttysenpuremia. 

”Muista käyttää puhdasta lusikkaa, kun otat kookosöljyä purkista, jotta öljy pysyy antiseptisenä”, kehottaa Piippanen. 

3. Suolasuihke

Kesän paras hiustuote suolasuihke, koska se tuo hiuksiin tuuheutta ja volyymiä. Kaiken lisäksi et tarvitse erikseen muita muotoilutuotteita kuten muotovaahtoa tai hiuslakkaa. 

Suihkeella saa kohotettua hiusten tyveä, tai jos suihkutat sitä latvoihin, voit muotoilla itsellesi meren tuivertaman, hieman kiharan surffitukan. 

4. Tummanruskea ripsiväri

Vaikka mökillä on kiva olla luonnontilassa ja meikittömänä, sielläkin voi tulla tarvetta pieneen ehostukseen. Silloin on kätevää, jos kosmetiikkalaukusta löytyy tummanruskea ripsiväri. 

Tummanruskeaa ripsiväriä voi käyttää sekä ripsiin että kulmakarvoihin.

Tummanruskea on sopivan tumma väri ripsiin, mutta kuitenkin käytännöllisempi valinta kuin musta, koska sitä voi käyttää ripsien lisäksi myös kulmakarvoihin. 

5. Mineraalimeikkipuuteri 

Peittävä mineraalimeikkipuuteri tekee ihosta kuulaan, heleän ja luonnollisen, ja se käy samalla myös meikkivoiteesta. Puuteri sopii monenlaisille ihotyypeille, kuten aikuiselle iholle, akneiholle ja oireilevalle iholle.

”Mineraalimeikkipuuteri ei mene ihohuokosiin kuten tavallinen meikki, ja siksi iho pysyy puhtaampana. Huokoinenkin iho näyttää hyvältä, koska puuteri jää ihon pintaan”, Nina Piippanen kertoo.

+ Ninan extra-vinkki: ruisjauho

Monesta mökkikaapista löytyy ruisjauhoa, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää leivonnan ja ruuanlaiton lisäksi hiusten kuivapesuun?

Ruisjauholla saat rasvaisistakin hiuksista puhtaat.

”Ruisjauho todella toimii! Ripottele sitä hiuksiin, hankaa sillä hiuspohja hyvin ja harjaa lopuksi hiukset. Rasvaisistakin hiuksista tulee todella puhtaan näköiset”, Piippanen suosittelee.

Ruisjauhoa tupsutellessa kannattaa muistaa, että se saattaa tukkia viemärin. Tukkeumien estämiseksi lavuaarin päälle voi levittää pyyhkeen, joka on jälkeenpäin helppo pudistella. Mökillä ruisjauhopesu on kätevintä tehdä ulkona.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla