Hyväkuntoinen iho on kaunis, mutta kuinka paljon siihen kannattaa käyttää rahaa?
Hyväkuntoinen iho on kaunis, mutta kuinka paljon siihen kannattaa käyttää rahaa?

Ihon rasvoittuminen tai kuivuminen sekä epäpuhtaudet ovat yleisimpiä syitä hakeutua kosmetologille. Ammattilaisen mukaan monet iho-ongelmat olisivat estettävissä säännöllisellä kosmetologilla käynnillä, mutta maallikon voi olla vaikea huomata eroja.
 

Toiset eivät käy kosmetologilla koskaan, kun taas toiset turvautuvat kauneuspalveluihin säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Maallikon silmin on vaikea erottaa, mitä kosmetologilla käyminen varsinaisesti saa aikaan. Olisiko kasvojen ihoa silti syytä käydä hoidattamassa vai onko kosmetologi lähinnä itsensä hemmottelua ja luksusta, johon voi käyttää ylimääräistä rahaa?

Asiakkaat hakeutuvat kosmetologin vastaanotolle usein vasta silloin, kun ihossa on selkeitä ongelmia, sanoo ammattikosmetiikan ja -hoitovälineiden maahantuontiyrityksessä MeTreatmentsissa kouluttajana ja tuotepäällikkönä työskentelevä kosmetologi Sari Luopa. Yleisiä ongelmia tällöin ovat ihon rasvoittuminen tai kuivuminen. Asiakkaalla saattaa myös olla runsaasti finnejä ja mustapäitä.

”Monesti nämä ongelmat olisivat estettävissä säännöllisillä kosmetologikäynneillä ja oikeilla ihonhoitotuotteilla”, Luopa sanoo.

Kosmetologi analysoi ihon

Mitä kosmetologilla sitten tapahtuu? Luopa kertoo, että kosmetologi konsultoi ensin asiakasta, kartoittaa tämän ihonhoitorutiinit ja elintavat sekä tutkii ja arvioi ihon kunnon. Sen perusteella hän suosittelee asiakkaan iholle parhaan hoidon niin hoitolassa kuin myöhemmin kotonakin.

Ihon analysointiin voidaan käyttää erilaisia laitteita, kuten kosteusmittaria ja ihoskanneria. Luopan mukaan kuitenkin jo silmämääräinen puhtaan ihon tarkastelu valon alla antaa paljon tietoa ihon tilasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


”Parhaisiin hoitotuloksiin päästään yhdistämällä hoitolahoito sekä kotihoitotuotteet. Hoitolahoidot parantavat ihon kuntoa, ja kotihoitotuotteet ylläpitävät hoitolassa saavutettuja tuloksia”, Luopa sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hänen mukaansa kosmetiikkamyymälässä ei voi tehdä yhtä kokonaisvaltaista konsultaatiota ja tutkia ihoa yhtä tarkasti kuin hoitolassa puhdistuksen jälkeen valon alla. Se lisää Luopan mukaan virhearvioiden riskiä ihonhoitotuotteita valittaessa.

Voisiko kosmetologi vinkata edullisempia tuotteita?

Kosmetologit suosittelevat tuotteita, joita heillä itsellään on myynnissä. Voisiko kosmetologilta saada vinkin, millaisia tuotteita voisi ostaa ihan peruskosmetiikkavalikoimasta? Näin tarkan euron kuluttaja voisi hankkia edullisemmat ihonhoitotuotteet vaikka lähimarketista.

”Monet kuluttajat olettavat, että kosmetologi tuntee kaikkien markettien ja tavaratalojen hyllyillä olevat tuotteet. Kosmetiikkateollisuus on kuitenkin niin valtava, ettei kukaan voi pysyä kartalla kaikista kuluttajille myytävistä merkeistä”, Luopa sanoo syyksi.

Hänen mukaansa marketissa myytävien ja kosmetologin myyvien tuotteiden välillä on iso ero: marketin tuotteet ovat yleistuotteita, jotka useimmiten kosteuttavat ja pehmittävät vain ihon pintaa, eivätkä kuljeta solujen toiminnalle tarpeellisia ravintoaineita ihon syvempiin kerroksiin. Tuotteet eivät hänen mukaansa paranna ihon häiriötiloja, mutta toisaalta väärin valittu markettikosmetiikka ei myöskään yleensä vaurioita ihoa. Mahdolliset oireet helpottavat useimmiten käytön lopettamisen jälkeen.

”Kosmetologien käyttämät ammattikosmetiikkabrändit sisältävät suurempia pitoisuuksia vaikuttavia tehoaineita, jolloin tulokset ovat nopeampia sekä dramaattisempia kuin markettien hyllyiltä löytyvästä kosmetiikasta”, Luopa sanoo.

Kysely

Käytkö säännöllisesti kosmetologilla?

En.
En.
71.6%
Kyllä.
Kyllä.
28.3%
Ääniä yhteensä: 53
Sisältö jatkuu mainoksen alla