1,50 euron poolopaidan ostaminen kirpputorilta ei ollut läpihuutojuttu, vaan Outi harkitsi huolellisesti, tulisiko sitä käytettyä.
1,50 euron poolopaidan ostaminen kirpputorilta ei ollut läpihuutojuttu, vaan Outi harkitsi huolellisesti, tulisiko sitä käytettyä.

Outi Peltoranta kerää täydellistä vaatekaappia, jossa ei ole mitään turhaa. Täydellisen paidan metsästys saa kestää vaikka vuoden.

Outi Peltoranta, 36, on aito minimalisti. Hän omistaa vain kahdet suosikkihousut, pari collegea ja neuletta, muutaman paidan ja topin, neljä t-paitaa, kesähameen sekä shortsit. Jokainen vaatekappale on tarkasti valittu ja sopii yhteen jokaisen muun vaatteen kanssa. Samoilla vaatteilla pärjää kesät ja talvet sekä arki- ja juhlapäivät. Kuinka se onnistuu?

Miten minimalismi näkyy ostoksissasi?

”Ostan mahdollisimman vähän ja vain tarpeeseen, laadukasta ja helposti yhdisteltävää. Arvostan yksinkertaista elämää ja kunnioitan luontoa. Olen valmis käyttämään sopivan vaatteen etsimiseen aikaa. Hiljattain löysin vuoden etsinnän jälkeen täydellisen vaalean, muhkean neuleen, joka sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Jokaisen hameeni tai housujeni on sovittava yhteen jokaisen puseron kanssa. En osta mitään, mikä rikkoo tätä kaavaa.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Vuoden etsinnän jälkeen Outi löysi neuleen, jota voi käyttää kaikkien hameiden ja housujen kanssa kesät, talvet.
Vuoden etsinnän jälkeen Outi löysi neuleen, jota voi käyttää kaikkien hameiden ja housujen kanssa kesät, talvet.

Mitä vaadit vaatteelta?

”Kun ostaa vaatteet kirpputorilta, on helpompi varmistua laadusta. Hyvä materiaali ei muutamassa vuodessa nyppyynny, veny muodottomaksi tai menetä värejään. Tärkeintä on, että vaatteet tuntuvat hyvältä päällä. En voisi kuvitellakaan käyttäväni korkokenkiä, ja farkkuni saavat olla pari numeroa liian isoja. Jos ostan jotain uutena, etsin kestävästi tuotettua ja kotimaista.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä on rakkain vaatteesi?

”Ajatukseni on, että tavaraan ei pidä kiintyä. Kaikki muu on tärkeämpää. Leikittelen joskus ajatuksella, että minun olisi pakattava yhteen reppuun koko omaisuuteni. Jos asuisin lämpimämmässä maassa, reppuun tulisi vain sortsit, bikinit ja pari paitaa.”

Katso kuvat Outin asuista Kodin Kuvalehdestä 7/2021 ja lue vinkit minimalistisen vaatekaapin luomiseen. Outi kertoo myös, kuinka hänestä tuli minimalisti.

tia.A,68v

Itse pyrin samaan.Vähentämän kaikea mitä kodissani on ja tarpeetonta itselleni,vien wida, punasen ristin konti. Tai uff.Käy hitaasti kun ei autoa,ei auto kuskia.Mutta kuminkin pikku hiljaa,valmista tulee.Opii myös maltti on valtia kaikea, ei voi heti tehdä.Vaikka mieli olisi,kun on kaksi kättä vain.Jos yksin asun mitä teen 12 ruokalautasella,kahvikkupilla ja niiden asetit? En mitään,sama koskee lakananat,pyyhkeet.Tai mitä todella teen vaateilla,kun en enää käy misään.Perus vaateet riitää,joita voi todella paidan kanssa soveltaa, vähän juhlavammaksikin ..Sillä periaatella tässä pikku hiljaa,on kaapeja tyhjenetty.Sama koskenut jalkineet ,laukut.Vaikka tuntuu ihanilta,mutta kun todella en käytä niitä.Jollekin hyödyksi ja käytetäväksi viennyt,juuri Vida ymm.Eikä mitään huonoa tuote,tai aikansa elänyttä,Ihan käytettävissä olevia materiaaleja.

  • ylös 13
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla