Kotimanikyyriin tarvitset ainakin viilan, lakkaa ja kynsinauhaöljyä.
Kotimanikyyriin tarvitset ainakin viilan, lakkaa ja kynsinauhaöljyä.

Kädet ja kynnet voi hoitaa kauniiksi myös kotona. Näillä ohjeilla manikyyrin tekeminen on nopeaa ja helppoa.

1. Lyhennä kynnet ja poista vanha kynsilakka.

Leikkaa kynnet kynsisaksilla ja muotoile viilalla. Pidä viila 45 asteen kulmassa. Viilaa vain yhteen suuntaan, molemmilta reunoilta keskelle suuntautuvin vedoin. Edestakainen viilaaminen voi aiheuttaa kynsilevyjen liuskoittumisen.

Tasoita kynsien pinnat niin kutsutulla bufferilla. Bufferi silottaa ja kiillottaa kynnen pintaa. Sen päällä lakkaus näyttää entistä siistimmältä.

2. Kylvetä ja kuori kädet, pehmitä kynsinauhat.

Liota käsiä hetki lämpimässä vedessä, jossa on pari tippaa kylpyöljyä. Kuori kädet, kynnet ja kynsinauhat pehmentävällä ja kosteuttavalla kuorinta-aineella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kynsinauhaöljy kosteuttaa kuivia kynsiä.
Kynsinauhaöljy kosteuttaa kuivia kynsiä.

Levitä kynsinauhavesi ja painele kynsinauhat hellävaraisesti manikyyritikulla taaksepäin. Kynsinauhavesi pehmittää ja irrottaa kynsinauhaa ja kuollutta ihosolukkoa kynnen päältä.

3. Hoida kynsinauhat ja rasvaa kädet.

Levitä kynsinauhaöljy ja hiero sitä hetki kynsinauhoille ja kynsille. Levitä lopuksi käsivoidetta ja anna sen imeytyä rauhassa.

4. Lakkaa kynnet.

Pyyhi kynnet kynsilakan poistoaineella, jossa ei ole kuivattavaa asetonia. Levitä kynsille ensin aluslakkaa, sillä se tasoittaa ja suojaa kynttä. Värilakkaa levitetään kaksi ohutta kerrosta. Anna kerrosten kuivua välillä. Sivele kynnelle lopuksi päällyslakka, joka pidentää lakkauksen kestoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla