Kissan kehräys on uskomattoman rauhoittava ääni.
Kissan kehräys on uskomattoman rauhoittava ääni.

Tietysti kissat ovat söpöjä. Ja hauskoja. Mutta tiesitkö, että ne ovat myös hyväksi terveydellesi?

1. Stressaat vähemmän

Kissa laskee omistajansa stressitasoa. Pelkästään kissan helliminen ja katselu rentouttavat sen omistajaa. Ja koska kissat ovat itsenäisempiä kuin koirat ja useimmat muut lemmikit, ne tuottavat omistajalleen vähemmän huolta.

2. Sydämesi pysyy kunnossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minnesotan Stroke Institutessa vuonna 2008 tehty tutkimus paljasti, että kissanomistajat saavat sydänkohtauksen 30 prosenttia vähemmän todennäköisesti kuin ihmiset, joilla ei ole kissaa. Jatkotutkimus osoitti, että kissan omistajilla on pienempi riski kuolla muihinkaan sydän- ja verisuonitauteihin. Yksi syy ilmiöön on kissojen rauhoittava ja stressiä vähentävä vaikutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Olet vähemmän yksinäinen

Mikä tahansa lemmikki vähentää omistajansa yksinäisyyttä. Kotona odottava lemmikki piristää rankankin päivän jälkeen. Kissan seura hoitaa sosiaalisia tarpeita yhtä hyvin kuin ihmisten seura, sanoo Miamin ja Saint Louisin yliopistoissa tehty tutkimus. Toisin kuin yleensä luullaan, kissat osoittavat usein kiintymystään yhtä selvästi kuin koirat. 

4. Selviät mielenterveysongelmista

The Mental Health Foundationin ja kissajärjestön neljä vuotta sitten tekemässä tutkimuksessa kysyttiin 600 ihmiseltä mielenterveydestä. Vastaajista noin puolella oli oman kertomansa mukaan mielenterveysongelmia. Yhdeksän kymmenestä kissanomistajasta ilmoitti, että kissa vaikuttaa myönteisesti hänen hyvinvointiinsa ja melkein yhtä moni kertoi, että arjesta on helpompi selvitä kissan ansiosta. Kissan kiintymys auttaa, samoin vastuu elävästä olennosta. Lisäksi kissan hoitoon liittyvä rutiinit ja kissan kanssa leikkiminen tuovat arkeen aktiivisuutta.

5. Paranet nopeammin

Kehräämisen tuottamien värähtelyjen uskotaan parantavan tulehduksia ja lihas- ja nivelvammoja. Jotkut uskovat sen myös vahvistavan luita. Scientific American -tiedelehden mukaan tämä johtuu siitä, että kissan kehräyksen taajuus on 20–140 hertsiä, joka ilmeisesti tehoaa lääketieteellisesti moniin vaivoihin.

6. Naurat enemmän

Kissat saavat omistajansa nauramaan lähes päivittäin. Amerikkalaisessa Loma Linda -yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että hauskojen videoiden katselu 20 minuutin ajan on hyväksi terveydelle. Indiana University Bloomingtonissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kissavideoiden katselu netissä vähentää katsojan stressiä ja parantaa tämän mielialaa. Live-esitysten on oltava vähintään yhtä tehokkaita!

7. Tunnet olosi kokonaiseksi

Melkein kaikki kissanomistajat ovat yhtä mieltä siitä, ettei perhe ollut koossa ennen kuin siihen tuli kissa.

Lähde: lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla