Nooran mansikkatorttu (14/71)

Äitini valmisti tämän mansikkatortun aina nimipäivänään 11.7. Ennenvanhaan ensimmäiset kotimaiset puutarhamansikat kypsyivät vasta noihin aikoihin ja ne noudettiin torilta tai poimittiin omasta mansikkamaasta. Äidin herkullisen mansikkatortun juju on siinä, että niin murotaikinapohja kuin runsas marenkihuntukin on maustettu karvasmanteliöljyllä. Jo muutama tippa karvasmanteliöljyä antaa leivonnaiselle hienon maun ja tuoksun. Marengin alle jää kitsastelematon kerros mehevää mansikkasurvosta. Minä olen jatkanut perinnettä ja teen mansikkatortun äidin muistoksi heinäkuussa, kun Ellit ja Noorat juhlivat. Onneksi saamme samana päivänä juhlia myös isomumminsa nimipäivänä syntynyttä pikkuista Maijaa, joten syytä mainion mansikkatorun valmistamiseen minulla todella on edelleen.
Leena