noin 8 pihviä
1 dl mungpapuja raakana
200 g retikkaa
n. 1 rkl psylliumia (ei välttämätön)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl kurkumaa
½ tl ruususuolaa
Leivitykseen
noin 6 rkl gluteenitonta korppujauhoa
---
1. Liota mungpavut vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja keitä huuhdellut pavut uudessa, suolatussa vedessä pehmeiksi (noin 25 minuuttia). Jäähdytä.
2. Kuori ja raasta retikka. Sekoita raasteet, keitetyt mungpavut ja muut aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pihvejä tai pullia. Pyörittele ne korppujauhoissa.
3. Paista pannulla kasviöljyssä tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Nauti omenasalsan, inkivääri-soijajogurtin, tattaripuuron ja munakoisokiekkojen kanssa.
Vinkki! Psyllium on jauhettua ratamon siemenkuorta. Runsaskuituista psylliumia käytetään esim. gluteenittomassa leivonnassa sitkon lisäämiseen ja kuohkeamman rakenteen aikaansaamiseksi.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo