Kukkakaalia savustettuna, kyllä kiitos

Sinne vaan koko kaali!

Kukkakaalin kypsennys vaatii aikaa, mutta odotus palkitaan.

Nyt on aika antaa kukkakaalille arvoisensa paikka. Se laitetaan grilliin.

Ensin kukkakaaliin hankitaan väri

Leikkaa kukkakaalista kanta pois ja laita se kuumaan grilliin väärinpäin.

Sitten on maun aika

Ota kaali pois grillista ja sivele rosmariinilla, sitruunalla ja suolalla maustettua öljyä joka puolelle kaalia. Laita kaali takaisin grilliin, nyt oikeinpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopuksi kypsennetään pitkään

Grillaa kukkakaalia epäsuoralla lämmöllä 1-2 tuntia. Laita jossain välissä hiilille pala savustuspuuta ja pidä grillin kansi kiinni niin, että kaali saa savun makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt syödään

Valmis kaali on pehmeä, ruskea ja pinnalta hieman rapea.

Sähköuunissakin onnistuu

Voit paahtaa kukkakaalin kokonaisena myös uunissa. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Sivele makuöljy pintaan ja paahda kaalia 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jos haluat, käytä lopuksi uunin grillivastusta ja grillaa kaalille pintaväri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla