
Risotto saa kermaisen rakenteen, kun sitä jaksaa sekoittaa huolella ja lisätä nestettä vähitellen.
Sienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota öljyssä ensin silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää sekaan riisi ja sekoita, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Lisää liotetut sienet ja valkoviini. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
- Lisää kuuma neste vähän kerrallaan, jolloin se imeytyy hyvin riisiin. Riisi on sopivan kypsää kun sen sisus tuntuu hampaiden välissä edelleen hiukan kovalta. Keittoaikaa tähän kuluu noin 17 minuuttia.
- Lisää sekaan parmesaaniraaste ja rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoa heti.
Herkullinen ja helppo resepti, suosittelen! Lisäsin itse smetanaa (tai kermaa), koska tykkään, että kastiketta on reilummin. Lisäsin myös sinapin määrää, antoi lisää makua.