Raparperi-suklaakakku

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje Heidi Mutka Kuva Hanne Manelius

Kesän suloisin kakku kätkee sisäänsä suklaa- ja raparperi-mansikkamoussea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Raparperi-suklaakakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä. 
  3. Tee suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  4. Erottele keltuaiset kul­hoon. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto-tuorejuustoseos.
  5. Valmista raparperi-mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä hillo. 
  6. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti moussemassaan.
  8. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisen apuna irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille kelmua tai leivinpaperia. Aseta vuoan pohjalle kakkulevy ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä päälle suklaamoussea. 
  9. Laita toinen kakkulevy moussekerroksen päälle, kostuta varoen ja levitä päälle raparperi-mansikkamoussea. Laita kolmas kakkulevy moussekerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin 4–5 tunniksi, mieluiten yön yli. 
  10. Irrota kakku vuoasta. Levitä vaahdotettu kerma kakun reunoille ja päälle. Kruunaa mansikoilla.

Vinkki! Hillon ja kakkupohjan voi tehdä pari päivää etukäteen ja suklaamoussen edellisenä päivänä.