10:54 | 11.12.2017
Tässäpä veikeä idea! Tryffelilumiukot ovat syötäviä koristeita
Tryffelilumiukko viihtyy parhaiten jääkaapissa.
Anna lahjaksi yksi makoisa tryffelilumiukko tai vaikka kokonainen armeija.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 kpl
1 t 30 min
Keskivaikea
Tässäpä veikeä idea! Tryffelilumiukot ovat syötäviä koristeita
Ainesosat
Vaiheet
- Murusta keksit tehosekoittimessa. Hienonna viikunat ja lisää tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja kaneli. Käytä konetta, kunnes taikina on tasaista.
- Muotoile käsin 20 palloa. Lumiukon alaosa saa olla hieman isompi kuin yläosa.
- Levitä pala voipaperia laakeaan vuokaan tai tarjottimelle. Aseta taikinapallot alustalle rinnakkain ja pakasta vähintään 30 minuuttia.
- Sulata yksi valkosuklaakuorrutepussi kerrallaan pussin ohjeen mukaan. Kaada sula kuorrute pieneen kulhoon. Dippaa keksipallot kuorrutteeseen yksi kerrallaan kahden haarukan avulla. Valuta ylimääräinen kuorrute kulhon päällä ja laita tryffeli voipaperille jähmettymään.
- Sulata toinen pussi kuorrutetta ja kuorruta pallot uudelleen, jotta valkoisesta pinnasta tulee peittävä.
- Pistele lumiukoille silmät ja suut koristehelmistä sekä nenät suklaahipuista heti toisen kuorrutekierroksen jälkeen. Kuorrute kovettuu lohkeavaksi melko pian. Liimaa lumiukkojen kaksi palloa yhteen lusikankärjellisellä kuorrutetta.
- Laita tryffelit jääkaappiin, kunnes kuorrutus on kova. Säilytä lumiukkoja jääkaapissa.