Mustikka-lakujäätelökakku

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.
Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Mehevässä jätskikakussa maistuvat mustikat ja lakritsa. Pohjan voi tarvittaessa tehdä gluteenittomista kekseistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16
30 min + 5 t pakastaminen
Helppo

Mustikka-lakujäätelökakku

Ainesosat

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita
1
tl
raakalakritsijauhetta (Urtekram)
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
dl
kuohukermaa
noin 2
tl
raakalakritsijauhetta
Mustikkahilloke
½
l
mustikoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vettä
Päälle
mustikoita, lakritseja, lakupalloja ja lakritsijauhetta

Vaiheet

  1. Keitä mustikkahilloke. Mittaa mustikat, sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Tee pohja. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää raakalakritsijauhe. Sulata voi ja valuta keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksimurska lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Mittaa kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Jos jäähdytät kondensoidun maidon jääkaapissa ennen vatkaamista, se vaahtoutuu nopeammin. Vatkaa maito ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta lakujauheella ja tarkista maku.
  5. Kaada täyte vuokaan. Tiputtele päälle vajaa puolet mustikkahillokkeesta. Sekoita haarukalla muutamin vedoin, jotta täyte ja hilloke raidoittuvat.
  6. Pakasta vähintään viisi tuntia tai yön yli. Jäätelökakun voi nostaa suoraan pakastimesta tarjolle. Varaa paloitteluun kuitenkin terävä veitsi, jotta keksipohja leikkautuu.
  7. Koristele lakupalloilla ja -jauheella, tuoreilla mustikoilla ja mustikanlehdillä.

Vinkki!

Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.