
Italialainen gnocchi-jauhelihakastike syntyy vähällä vaivalla ja lyhyellä ostoslistalla.
Italialainen gnocchi-jauhelihakastike on helppo versio meille tutusta potut ja jauhelihakastike -kombosta. Siinä perunasta valmistetut, puolivalmisteena myytävät gnocchit kypsennetään mehevän soosin seassa. Jos kotoa sattuu vielä löytymään kuivattuja suppilovahveroita, niitä voi murskata ½ dl sieniä kastikkeen joukkoon.
Gnocchi-jauhelihakastike
4 annosta | 30 min
1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 prk (400 g) basilikatomaattimurskaa
1 prk vettä
1 ps (500 g) gnoccheja
¼ tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia pari minuuttia öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon jauheliha. Ruskista jauheliha meheväksi.
Kumoa pannulle tomaattimurska. Huuhtele säilyketölkillinen vettä joukkoon.
Lisää gnocchit, pippuri ja suola. Hauduta 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Viimeistele parmesaaniraasteella, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Helppo pasta-pinaattivuoka ja juustoinen kana alfredo! Lisää vikkeliä italialaisruokia löydät Kodin Kuvalehdestä 9/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.