
Parhaan paahtopaistin salaisuus on tämä: anna maustumiselle aikaa, paista vain pikaisesti.
Mausteiset paahtopaistikääröt
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti paahtopaisteista kalvot. Laita liha tukevaan muovipussiin tai kulhoon.
- Valmista lihan marinadi. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Sekoita lihan joukkoon öljy, valkoviinietikka, sitruunankuori ja -mehu, valkosipuli, laakerinlehdet, korianteri, juustokumina, kurkuma ja kaneli. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
- Kuivaa lihojen pinta. Paista niihin hyvä väri voissa sekä öljyssä tulikuumalla pannulla.
- Työnnä yhden paahtopaistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä lihoja uunissa 150 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 57 astetta.
- Hiero paistien pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri lihat leivinpaperiin ja sen jälkeen muutamaan arkkiin sanomalehteä. Anna tekeytyä käärössä jopa tunnin. Valmistele sillä välin muut ainekset.
- Tee kastike. Purista jugurtin joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää tilli, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna maustua.
- Viipaloi maustekurkku, tomaatit ja paahtopaistit ohuiksi siivuiksi.
- Lämmitä rieskat. Sivele ne tahinilla.
- Lisää kurkku-, tomaatti- ja paahtopaistiviipaleita. Lusikoi päälle jogurttikastiketta. Käännä rieskan alareuna täytteen päälle ja rullaa reunat kääröksi.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.