Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Voit käyttää piiraissa myös paistonkestävää hilloa.
Voit käyttää piiraissa myös paistonkestävää hilloa.

Suolainen juusto ja kirpeä karpalo saavat toisistaan täydellisen parin rapeissa voitaikinakolmioissa. 

Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Briejuusto-karpalokolmiot

Ainekset

1
pkt (500 g)
voitaikinalevyjä
200
g
briejuustoa
2
dl
kuivattuja karpaloita
Voiteluun
1
muna
1
dl
mantelilastuja
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikinalevyjä 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hiukan ohuemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeen osaan.
  2. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto 15 palaan. Laita voitaikinaneliöiden kulmiin juustopala ja teelusikallinen karpaloita. Taita levyt kolmioiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voit käyttää vettä liimana.
  3. Laita kolmiot uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Voitele piiraat vatkatulla kananmunalla ja ripottele pintaan mantelilastuja.
  4. Paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.

Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatikut ja tomaattisalsa

Ainekset

Mozzarellatikut
½
kg
kovaa mozzarellaa
½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
muna
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
½
punainen chili
½
ruukkua korianteria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattisalsa.
  2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
  6. Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
  7. Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
  8. Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.

 

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

    Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

    Annoksia
    60 palaa
    Valmistusaika
    35 min + jäähdytys 6 t
    Vaikeustaso
    Helppo

    Pihlajanmarjafudge

    Ainekset

    1
    tölkki (375 g)
    kondensoitua maitoa
    ½
    dl
    maitoa
    1
    pkt (500 g)
    fariinisokeria
    1
    tl
    vaniljasokeria
    50
    g
    voita
    1
    tl
    vettä
    1
    rkl
    tomusokeria
    ½
    tl
    suolaa
    1
    dl
    pihlajanmarjoja
    (ripaus sormisuolaa)

    Työvaiheet

    1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
    2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
    3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
    4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
    5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

    Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.

    Mustapavut ja rapeat bataattilohkot tekevät texmex-vuoasta ihanan täyttävän. Tuoreet tomaatit tuovat raikkautta.

    Annoksia
    4
    Valmistusaika
    30 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Bataatti-cheddar-pelti

    Ainekset

    1
    (n. 700 g)
    bataatti
    1
    prk (285 g)
    mustapapuja
    2
    rkl
    öljyä
    4
    rkl
    taco-maustetta (esim. Santa Maria)
    Juustokastike
    1
    pkt (200 g)
    cheddarjuustoa
    2
    dl
    ruokakermaa
    1
    rkl
    maissitärkkelystä (esim. Maizena)
    1
    tl
    juustokuminaa
    ¼
    tl
    cayennepippuria
    Lisäksi
    1
    avokado
    1
    tomaatti
    1
    punasipuli
    1
    ruukku korianteria
    1
    limetti

    Työvaiheet

    1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
    2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
    3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

    Kommentit (1)

    Vierailija

    Hyvää oli

    Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
    Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.
    Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.

    Mehevässä jätskikakussa maistuvat mustikat ja lakritsa. Pohjan voi tarvittaessa tehdä gluteenittomista kekseistä.

    Annoksia
    16
    Valmistusaika
    30 min + 5 t pakastaminen
    Vaikeustaso
    Helppo

    Mustikka-lakujäätelökakku

    Ainekset

    Pohja
    200
    g
    digestivekeksejä
    75
    g
    voita
    1
    tl
    raakalakritsijauhetta (Urtekram)
    Täyte
    1
    prk (397 g)
    kondensoitua maitoa
    4
    dl
    kuohukermaa
    noin 2
    tl
    raakalakritsijauhetta
    Mustikkahilloke
    ½
    l
    mustikoita
    ¾
    dl
    sokeria
    1
    rkl
    sitruunamehua
    1
    rkl
    vettä
    Päälle
    mustikoita, lakritseja, lakupalloja ja lakritsijauhetta

    Työvaiheet

    1. Keitä mustikkahilloke. Mittaa mustikat, sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
    2. Tee pohja. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää raakalakritsijauhe. Sulata voi ja valuta keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
    3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksimurska lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
    4. Mittaa kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Jos jäähdytät kondensoidun maidon jääkaapissa ennen vatkaamista, se vaahtoutuu nopeammin. Vatkaa maito ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta lakujauheella ja tarkista maku.
    5. Kaada täyte vuokaan. Tiputtele päälle vajaa puolet mustikkahillokkeesta. Sekoita haarukalla muutamin vedoin, jotta täyte ja hilloke raidoittuvat.
    6. Pakasta vähintään viisi tuntia tai yön yli. Jäätelökakun voi nostaa suoraan pakastimesta tarjolle. Varaa paloitteluun kuitenkin terävä veitsi, jotta keksipohja leikkautuu.
    7. Koristele lakupalloilla ja -jauheella, tuoreilla mustikoilla ja mustikanlehdillä.

    Vinkki!

    Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Taputtele silloin keksimurska vain vuoan pohjalle.

    Kommentit (2)

    Pikkutarkkako

    Jos vajaa puolet mustikkahillokkeesta tiputellaan täytteen päälle, mihin hillokkeen loppu laitetaan?

    Vierailija

    Mietin juuri samaa, että mihin se toinen puolikas pannaan.