Resepti Tarja ja Henri Laamanen Kuva Pia Inberg
Nachopelti on mättöruokien aatelia.
Nachopelti on mättöruokien aatelia.

Nachojen ja jauhelihan päälle ripotellaan kevytjuustoraastetta. Herkullinen mangosalsa raikastaa ruuan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tacolevy

Ainekset

1
pss
nachoja
400
g
paistijauhelihaa
1
pss
tacomaustetta
1
dl
juustoraastetta
2
rkl
jalapenoja
Mangosalsa
1
kypsä mango
1
punasipuli
1
ruukku korianteria
hyppysellinen suolaa

Työvaiheet

  1. Laita nachot uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha pannulla kypsäksi. Lisää tacomauste ohjeen mukaan.
  3. Kaada jauheliha nachojen päälle ja ripottele pintaan juustoraastetta. Jos haluat tulisuutta, lisää pari ruokalusikallista jalopenoja. Gratinoi uunissa 225 asteessa niin, että juusto sulaa ja nachot lämpenevät.
  4. Tee salsa. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiveä pitkin pois. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  5. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki aineet ja mausta hyppysellisellä suolaa.
  6. Tarjoa nachojen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.

Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatikut ja tomaattisalsa

Ainekset

Mozzarellatikut
½
kg
kovaa mozzarellaa
½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
muna
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
½
punainen chili
½
ruukkua korianteria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattisalsa.
  2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
  6. Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
  7. Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
  8. Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.

 

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

    Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

    Annoksia
    60 palaa
    Valmistusaika
    35 min + jäähdytys 6 t
    Vaikeustaso
    Helppo

    Pihlajanmarjafudge

    Ainekset

    1
    tölkki (375 g)
    kondensoitua maitoa
    ½
    dl
    maitoa
    1
    pkt (500 g)
    fariinisokeria
    1
    tl
    vaniljasokeria
    50
    g
    voita
    1
    tl
    vettä
    1
    rkl
    tomusokeria
    ½
    tl
    suolaa
    1
    dl
    pihlajanmarjoja
    (ripaus sormisuolaa)

    Työvaiheet

    1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
    2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
    3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
    4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
    5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

    Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.

    Mustapavut ja rapeat bataattilohkot tekevät texmex-vuoasta ihanan täyttävän. Tuoreet tomaatit tuovat raikkautta.

    Annoksia
    4
    Valmistusaika
    30 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Bataatti-cheddar-pelti

    Ainekset

    1
    (n. 700 g)
    bataatti
    1
    prk (285 g)
    mustapapuja
    2
    rkl
    öljyä
    4
    rkl
    taco-maustetta (esim. Santa Maria)
    Juustokastike
    1
    pkt (200 g)
    cheddarjuustoa
    2
    dl
    ruokakermaa
    1
    rkl
    maissitärkkelystä (esim. Maizena)
    1
    tl
    juustokuminaa
    ¼
    tl
    cayennepippuria
    Lisäksi
    1
    avokado
    1
    tomaatti
    1
    punasipuli
    1
    ruukku korianteria
    1
    limetti

    Työvaiheet

    1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
    2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
    3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

    Kommentit (1)

    Vierailija

    Hyvää oli

    Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
    Hauskat pastakipot syntyvät muffinipellillä.
    Hauskat pastakipot syntyvät muffinipellillä.

    Pastan kastikkeessa yllättää jugurtin, parmesaanin ja tahinin liitto. Hunaja karamellisoi porkkanat ihaniksi.

    Annoksia
    4 isoa tai 8 pientä annosta
    Valmistusaika
    20 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Tahini-porkkanapasta

    Ainekset

    300
    g
    spagettia
    1
    l
    herneitä
    1
    l
    vettä
    2
    tl
    suolaa
    Kastike
    2
    dl
    raastettua parmesaania
    1
    dl
    kreikkalaista jugurttia
    1
    dl
    tahinia
    1
    dl
    tuoretta persiljaa
    1
    tl
    suolaa
    ¼
    tl
    mustapippuria
    2
    dl
    kuumaa vettä
    Karamellisoidut porkkanat
    4
    porkkanaa
    ½
    purjo
    1
    sitruunan mehu
    1
    rkl
    öljyä
    1
    rkl
    hunajaa
    1
    tl
    suolaa

    Työvaiheet

    1. Keitä pastaa suolatussa vedessä 6 minuuttia. Riivi herneet palkojensa sisältä pastan joukkoon. Keitä 2 minuuttia. Ota talteen 2 dl pastan keitinvettä ja siivilöi pasta.
    2. Tee kastike ja paista porkkanat pastan kypsyessä. Raasta juusto. Yhdistä kulhossa jugurtti, parmesaaniraaste ja tahini. Hienonna joukkoon persilja ja lisää mausteet.
    3. Leikkaa porkkanat ohuksi paloiksi ja viipaloi huuhdeltu purjo. Purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja sitruunamehulla.
    4. Ohenna kastiketta noin desilitralla pastan keitinvettä. Sekoita kastike pastan joukkoon.
    5. Jaa pasta ja porkkanat halutessasi 8 muffinivuokaan ja kuumenna 180 asteissa uunissa 10 minuuttia. Voit myös tarjoilla annokset lautasilta ja lisätä päälle paistettuja porkkanoita.

    Kommentit (0)