
Tuoreet sienet saavat munakkaan maistumaan syksyltä. Munakkaan voi kypsentää helposti myös uunissa.
Sieni-pinaattimunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtaise pinaatit ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Laita pinaatti lävikköön ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna pinaatit.
- Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja hienonna sienet.
- Kuullota sipuleita pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle sienet ja pinaatti. Jatka paistamista noin 5 minuuttia.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää neste joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Kaada vatkatut munat pannulle. Paista munakas kypsäksi, eli kunnes se on kiinteä, pohjastaan vaaleanruskea ja sisältä pehmeä. Tarjoile heti. Ripottele pinnalle halutessasi auringonkukansiemeniä.
Vinkki!
- Munakkaan pinta jää helposti hieman raaaksi. Voit kääntää munakkaan varovasti lautasen avulla ja jatkaa paistamista.
- Voit myös nostaa munakkaan uuninkestävässä paistinpannussa 250-asteisen uunin ylätasolle ja paistaa noin 3–5 minuuttia.