
Syksyn paras purilainen maistuu artisokalta ja avokadolta.
Vegeburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi 42 asteeseen eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva puoleen desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita seos nesteeseen, kunnes hiiva liukenee.
- Vatkaa puuhaarukalla joukkoon hunaja, muna ja rasva. Lisää loput jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
- Kohota taikinaa kulhossa lämpimässä paikassa liinan alla 1 ½ tuntia. Leivo jauhotetulla pöydällä taikina tangoksi. Jaa tanko kymmeneen osaan.
- Pyörittele palat pulliksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota pullia liinan alla puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät muna-vesiseoksella. Ripota pinnalle unikonsiemeniä. Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Jäähdytä sämpylät kokonaan ennen täyttöä.
- Tee fetakastike. Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi. Säilytä jääkaapissa.
- Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori avokadot ja leikkaa viipaleiksi, purista sitruunan mehua päälle tummumisen estämiseksi.
- Kokoa purilaiset. Leikkaa sämpylät halki. Levitä pohjalle fetakastiketta ja muutama babypinaatin lehti. Laita purilaiseen artisokkapihvi ja sen päälle tuoretta korianteria, avokadoa ja sipulirenkaita.
- Laita kansi päälle. Sulje purilainen grillitikulla tai veitsellä.
Tämän ohjeen mukainen hampurilainen on EI VEGAANILLE SOPIVA!
Vegaani = ei mitään eläinperäistä!
Kaikki nämä raaka-aineet ovat vegaanille sopimattomia: Kananmuna, voi, fetajuusto, turkkilainen jugurtti, parmesaanijuusto, fetakastike.
Ärsyttää tälläiset harhaanjohtavat reseptit, jotka väittävät olevan "vegaaneja", vaikka ovat täynnä eläinperäisiä tuotteita.
Hommatkaa tällaisia vegaanireseptejä varten toimitukseenne aito vegaani ihminen, ei seksyöjä, joka ei ymmärrä ruokavalioiden merkitystä.
Moi, juurikin näin, monessa ohjeessa on kananmuna.
Puoli vuotta vegaanina ärsyttää tällaiset reseptit!