
Harvaa leivonnaista rakastetaan niin paljon kuin unelmatorttua. Voikreemiin lisätyn tuorejuuston ansiosta täyte on suloisen pehmeä.
Gluteeniton unelmatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti, mutta jätä se levyn päälle jäähtymisen ajaksi ja peitä vielä puhtaalla leivinliinalla. Näin kääretorttupohja ei haihduta kosteuttaan jäähtyessään ja murene käärittäessä.
- Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi.
- Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle. Kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
- Kääräise unelmatorttu vielä leivinpaperiin ja nosta käärö esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna vetäytyä vähintään 2 tuntia.
- Leikkaa unelmatorttu viipaleiksi terävällä veitsellä.
Kuinka paljon maissitärkkelystä tulee?
Reseptissä on perunajauhoja mutta työvaiheessa onkin maissijauhoja.