Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.
Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.

Mustapavut ja rapeat bataattilohkot tekevät texmex-vuoasta ihanan täyttävän. Tuoreet tomaatit tuovat raikkautta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-cheddar-pelti

Ainekset

1
(n. 700 g)
bataatti
1
prk (285 g)
mustapapuja
2
rkl
öljyä
4
rkl
taco-maustetta (esim. Santa Maria)
Juustokastike
1
pkt (200 g)
cheddarjuustoa
2
dl
ruokakermaa
1
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
1
avokado
1
tomaatti
1
punasipuli
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
  2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
  3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvää oli

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.

Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatikut ja tomaattisalsa

Ainekset

Mozzarellatikut
½
kg
kovaa mozzarellaa
½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
muna
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
½
punainen chili
½
ruukkua korianteria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattisalsa.
  2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
  6. Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
  7. Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
  8. Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.

 

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

    Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

    Annoksia
    60 palaa
    Valmistusaika
    35 min + jäähdytys 6 t
    Vaikeustaso
    Helppo

    Pihlajanmarjafudge

    Ainekset

    1
    tölkki (375 g)
    kondensoitua maitoa
    ½
    dl
    maitoa
    1
    pkt (500 g)
    fariinisokeria
    1
    tl
    vaniljasokeria
    50
    g
    voita
    1
    tl
    vettä
    1
    rkl
    tomusokeria
    ½
    tl
    suolaa
    1
    dl
    pihlajanmarjoja
    (ripaus sormisuolaa)

    Työvaiheet

    1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
    2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
    3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
    4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
    5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

    Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

    Kommentit (0)

    Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
    Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.
    Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.

    Rakastatko omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä. Ihana herkku paistetaan pannulla.

    Annoksia
    4–6
    Valmistusaika
    15 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Kauratoscaomenat pannulla

    Ainekset

    ½
    kg
    hapokkaita omenoita
    Paistamiseen
    2
    rkl
    voita
    2
    rkl
    sokeria tai fariinisokeria
    1
    tl
    (luomu)sitruunan kuorta raastettuna
    Kauratosca
    50
    g
    voita
    ½
    tl
    sokeria
    1
    tl
    vaniljasokeria
    1
    tl
    (luomu)sitruunan kuorta raastettuna
    ¼
    tl
    suolaa
    2
    dl
    isoja kaurahiutaleita
    kanelia)

    Työvaiheet

    1. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi tai kuutioi ne.
    2. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sitruunankuoriraaste. Paista omenat keskilämmöllä ahkerasti käännellen kauniin värisiksi ja melko pehmeiksi. Jaa jälkiruokakulhoihin.
    3. Valmista kauratosca. Sulata voi pannulla, lisää sokerit, sitruunankuoriraaste ja suola. Paista kaurahiutaleita keskilämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti paahtuneita.
    4. Annostele kauratosca omenoiden päälle.

    Vinkki! Tarjoa kauratoscaomenoiden kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaahdotettua hapankermaa.

    Kommentit (1)

    Vierailija

    Gluteeniton vain, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita

    Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
    Tee etukäteen! Voit tehdä piirakan paistovalmiiksi jääkaappiin, voidella munalla ja paistaa ennen tarjoilua. Lisää kylmän piirakan paistoaikaan muutama minuutti.
    Tee etukäteen! Voit tehdä piirakan paistovalmiiksi jääkaappiin, voidella munalla ja paistaa ennen tarjoilua. Lisää kylmän piirakan paistoaikaan muutama minuutti.

    Onko parempaa piirakkaa kuin vanha kunnon peltilihis? Kun käytät tattarijauhoja, piirakasta tulee gluteeniton.

    Annoksia
    16 palaa
    Valmistusaika
    40 min + 25 min paistaminen
    Vaikeustaso
    Kohtalainen

    Gluteeniton peltilihis

    Ainekset

    Pohja
    200
    g
    kylmää voita
    dl
    tattari + teff -jauhoseosta
    1
    tl
    leivinjauhetta
    ½
    tl
    suolaa
    250
    g
    maitorahkaa (ei pehmeää)
    Täyte
    1
    dl
    puuroriisiä
    keittämiseen 3 dl vettä ja 1 tl suolaa
    1
    sipuli
    2
    valkosipulinkynttä
    400
    g
    jauhelihaa
    ½
    dl
    tuoretta timjamia hienonnettuna
    1
    rkl
    tomaattipyreetä
    ¾
    tl
    mustapippuria myllystä
    ½
    tl
    suolaa
    Voiteluun
    1
    muna

    Työvaiheet

    1. Valmista ensin täyte. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi kypsää. 
    2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Mausta seos timjamilla, tomaattipyreellä, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita riisin joukkoon. Tarkista maku ja anna jäähtyä.
    3. Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    4. Levitä leivinpaperi leivonta-alustalle ja jauhota se reilusti gluteenittomalla jauhoseoksella. Kumoa päälle taikina ja taputtele se gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi.
    5. Annostele liha-riisitäyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle, mutta jätä parin sentin kaistale reunoilta täyttämättä. Käännä toinen taikinapuolikas täytetyn päälle leivinpaperia apuna käyttäen. Sulje sauma sormin ja viimeistele painelemalla päältä haarukalla. Jos haluat siistiä reunoja, leikkaa ylimääräiset taikinareunat taikinapyörällä pois, kauli ne levyksi ja ota muotilla pieniä kuvioita. Voitele piirakka munalla, kiinnitä päälle taikinakuviot ja voitele myös ne.
    6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

    Kommentit (2)

    Vierailija

    Onko aieosaluettelosta jäänyt sipuli?
    Työvaiheessa kumminkin pyydetään hienontamaan sipuli ja valkosipuli.

    Jenni - Kodin Kuvalehti
    Seuraa 
    Liittynyt11.3.2014

    Hei, raaka-ainelistasta oli todellakin pudonnut sipuli pois. Se on nyt lisätty ohjeeseen. Kiitos huomiosta! Terveisin Jenni KK:n toimituksesta