
Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella maukas ja riittoisa. Se sopii myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Vegaaninen suklaajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasainen taikina.
- Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
- Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
- Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
- Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.
Kuinka gluteeniton kakku on, jos siihen tulee kauramaitoa? Se kun ei välttämättä sovi kaikille gluteenittomille...