Vadelma-macaronit

Marjaana - Kodin Kuvalehti on lisännyt 49 reseptiä
Vadelma-macaron on herkullinen pikkumakea.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Piia Arnould

Macaron-leivokset voit täyttää melkein millä tahansa marjaseoksella. Värjää klassikkoherkut samansävyisiksi kuin täyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
28
1,5 t
Keskivaikea

Vadelma-macaronit

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri keskenään. Vatkaa valkuaisista ja sokerista kova marenki. Värjää marenki elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
  2. Sekoita marengin joukkoon manteli-tomusokeri kerralla. 
  3. Sekoita nostellen mutta älä liikaa. 
  4. Pursota kolikon kokoisia, halkaisijaltaan noin neljän senttimetrin suuruisia kiekkoja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna seistä huoneenlämmössä 15 minuuttia niin, että pinnalle muodostuu kuori.
  5. Paista 140–150 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ennen irrottamista ja täyttämistä.
  6. Tee täyte. Soseuta vadelmat ja siivilöi siemenet pois. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä ensin viisi minuuttia ja anna jäähtyä jääkaappikylmiksi.
  7. Sekoita vadelmasose käsivatkaimella tuorejuuston joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin. 
  8. Pursota täytettä leivospohjille. Laita jokaiseen kansi päälle. Tarjoa heti tai laita kylmään odottamaan.