
Macaron-leivokset voit täyttää melkein millä tahansa marjaseoksella. Värjää klassikkoherkut samansävyisiksi kuin täyte.
Vadelma-macaronit
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri keskenään. Vatkaa valkuaisista ja sokerista kova marenki. Värjää marenki elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
- Sekoita marengin joukkoon manteli-tomusokeri kerralla.
- Sekoita nostellen mutta älä liikaa.
- Pursota kolikon kokoisia, halkaisijaltaan noin neljän senttimetrin suuruisia kiekkoja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna seistä huoneenlämmössä 15 minuuttia niin, että pinnalle muodostuu kuori.
- Paista 140–150 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ennen irrottamista ja täyttämistä.
- Tee täyte. Soseuta vadelmat ja siivilöi siemenet pois. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä ensin viisi minuuttia ja anna jäähtyä jääkaappikylmiksi.
- Sekoita vadelmasose käsivatkaimella tuorejuuston joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin.
- Pursota täytettä leivospohjille. Laita jokaiseen kansi päälle. Tarjoa heti tai laita kylmään odottamaan.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.