
Kerroskiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan kylmä, laimennettu mehu ja perunajauhot. Sekoita hyvin ja kuumenna sekoitellen, kunnes ensimmäiset kiehumakuplat nousevat kiisselin pintaan ja kiisseli on sakeutunut. Jäähdytä.
- Sekoita toisessa kattilassa maito ja perunajauhot. Valmista kuten mehukiisseli ja mausta sokereilla. Varo polttamasta pohjaan, eli pidä lieden lämpö pienellä ja sekoita koko ajan.
- Kaada annosmaljoihin vuorotellen maito- ja mehukiisseliä. Jos haluat, voit laittaa maitokerrosten päälle pakastemarjoja ja kaataa mehukiisselin niiden päälle.
Vinkki! Kiehauta pieni tilkka vettä kattilan pohjalla ja lisää maito sen jälkeen. Se ehkäisee maidon pohjaan palamista. Maitokiisseli on helppo valmistaa pinnoitetussa kattilassa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.