Raparperiherkku
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko raparperit. Laita kattilaan veden, sokereiden ja kardemumman kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Pilko tällä välin mansikat paloiksi ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen vielä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä. Mausta halutessasi sitruuna- tai limettimehulla.
- Vatkaa kerma ja sokerit löysäksi vaahdoksi sitruunamehun kanssa. Lisää notkistettu mascarpone. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
- Annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin vuorotellen raparperihilloketta ja mascarpone-kermaa. Pilko koristemansikat pieniksi paloiksi. Mausta limettimehulla. Laita laseihin päällimmäiseksi nokare mascarponekermaa ja mansikoita. Koristele esimerkiksi limetin kuoriraasteella.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.