
Crème brulée on luottojälkkäri. Polttolamppu tekee aina vaikutuksen vieraisiin.
Rosmariininen crème brûlée
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa sokeri kattilaan ja anna sen sulaa. Sekoita heiluttelemalla kattilaa, mutta älä hämmennä.
- Lisää sulaneen sokerin joukkoon kerma, maito ja rosmariinin oksa. Tässä vaiheessa sokeri hieman kovettuu, joten jatka kuumentamista, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna vanukasmassan jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Riko keltuaisten rakenne kulhossa. Siivilöi joukkoon vanukasmassa. Sekoita hyvin. Kaada seos neljään uuninkestävään annosvuokaan.
- Kypsennä 100-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet mutta vielä pehmeitä. Anna jäähtyä. Peitä vuoat kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Ripottele vanukkaiden pinnalle tummaa ruokosokeria. Karamellisoi pinta kaasupolttimella tai sulata sokeri nopeasti kuuman uunin grillivastuksen alla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.