
Suklaalohkojen valmistamisessa olennaista on sulattaminen. Sulatuksen jälkeen suklaan voi maustaa pähkinöillä tai vaikka kuivatuilla marjoilla.
Suklaalohkot
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja kuumenna suklaa vesihauteessa liedellä 50-asteiseksi. Anna jäähtyä 28 asteeseen ja kuumenna sitten uudelleen 32-asteiseksi. Lämpötilojen kanssa on oltava tarkkana, voit käyttää apuna paistomittaria.
- Levitä suklaa lastalla tasaiselle ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Koristele pinta kokonaisilla pähkinöillä, rusinoilla, pähkinärouheella tai marjajauheella ja pilkotuilla kuivatuilla marjoilla.
- Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Pilko levy pienemmiksi paloiksi ja sido paloista pino lahjanarun avulla.
Vinkki! Voit sulattaa suklaan myös mikrossa kunhan varot, ettei massa pääse liian kuumaksi ja pala.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.