
Suklaalohkojen valmistamisessa olennaista on sulattaminen. Sulatuksen jälkeen suklaan voi maustaa pähkinöillä tai vaikka kuivatuilla marjoilla.
Suklaalohkot
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja kuumenna suklaa vesihauteessa liedellä 50-asteiseksi. Anna jäähtyä 28 asteeseen ja kuumenna sitten uudelleen 32-asteiseksi. Lämpötilojen kanssa on oltava tarkkana, voit käyttää apuna paistomittaria.
- Levitä suklaa lastalla tasaiselle ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Koristele pinta kokonaisilla pähkinöillä, rusinoilla, pähkinärouheella tai marjajauheella ja pilkotuilla kuivatuilla marjoilla.
- Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Pilko levy pienemmiksi paloiksi ja sido paloista pino lahjanarun avulla.
Vinkki! Voit sulattaa suklaan myös mikrossa kunhan varot, ettei massa pääse liian kuumaksi ja pala.