Punkaharjun leivos

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Matti Laitinen, Kiia Renko KUVA Lina Tegman

Punkaharjun leivos on puolukan juhlaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta
45 minuuttia
Keskivaikea

Punkaharjun leivos

Ainesosat

Vaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. Kääntele lopuksi jäiset puolukat sekaan. Nosta taikinaa kahden ruokalusikan avulla muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin vaaleanruskeita. Jäähdytä. Jos käytät muffinipeltiä, voitele se hyvin.
  2. Laita teelusikallinen puolukkahilloa muffinien päälle ja hillon päälle puolukoita.
  3. Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri veteen. Jäähdytä hetki ja lusikoi nestettä puolukkakoristeen päälle.
  4. Sekoita tomusokeri ja vesi. Laita seos pursotinpussiin ja tee rengas puolukkakoristeen ympärille. Koristele muffinit kuusenkerkillä (uusi, vaaleanvihreä kasvutupsu kuusenoksan päässä) tai puolukanvarvuilla.