
Marenkikääretorttu taipuu hyvin rullalle, kun et paista sitä liian pitkää aikaa.
Puolukka-marenkikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja valkoista.
- Yhdistä pähkinärouhe ja maissijauhot. Kääntele varovasti taikinan sekaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista kääretorttupohjaa uunin keskitasolla
- 20 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa pohja toiselle leivinpaperille. Irrota paistopaperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä kokonaan.
- Mittaa pannulle muut täyteaineet paitsi kerma. Kuumenna seos käännellen ja hauduta puolukat pehmeiksi mausteiden kanssa. Jäähdytä kokonaan ja siivilöi neste pois. Vaahdota kerma ja yhdistä puolukkatäytteen kanssa.
- Levitä täyte pohjalle ja rullaa kääretortuksi. Anna vetäytyä vajaa tunti jääkaapissa. Koristele torttu tomusokerilla, puolukoilla ja sulatetulla suklaalla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.