
Nyt muikistuu simasuu, kun simassa maistuvat greippi ja rosmariini!
Greippi-rosmariinisima
Ainekset
Työvaiheet
- KIEHAUTA puolet vedestä.
- LAITA sokeri puhtaaseen kulhoon. Kaada kuuma vesi päälle ja anna sokerin sulaa.
- KUORI sitruunan ja greipin kuorta niin, että mukaan tulee myös valkoista osaa. Lisää kuoripalat sokeriveteen ja purista mehut joukkoon.
- LISÄÄ kokonaiset rosmariinioksat ja loppu vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- LIOTA hiiva pieneen määrään nestettä ja lisää siman joukkoon. Sekoita kunnolla. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden.
- SIIVILÖI juoma.
- LAITA pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Kaada suppilon avulla sima pulloihin ja laita jääkaappiin.
- ÄLÄ sulje korkkia tiukkaan, ettei pullo räjähdä. Kylmässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä kolmessa vuorokaudessa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.