
Sima maistuu tänä vuonna limetiltä ja inkivääriltä. Viipaloi liemeen luomusitruunoiden kanssa pari luomulimettiä, mausta inkiväärilastuilla ja pullota. Huoneenlämmössä sima valmistuu kolmessa päivässä.
Simassa maistuvat nyt inkivääri ja lime
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori inkivääri ja leikkaa se lastuiksi. Pese ja viipaloi sitruunat sekä limetit.
- Laita kattilaan inkivääri ja puolet vedestä. Kiehauta inkiväärivesi ja kaada sokerien päälle. Lisää sitruuna- ja limettiviipaleet sekä loput vedestä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sulata hiiva tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden.
- Laita simapulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinat. Täytä pullot simalla. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Jääkaapissa siihen menee noin viikko ja huoneenlämmössä kolme vuorokautta.
- Säilytä valmista simaa jääkaapissa.
Tee kuvan donitsit tällä ohjeella!