
Riisivermisellillä, kasviksilla ja yrteillä täytetyt kesärullat ovat raikasta ja rapeaa syötävää. Jos pilkottuja aineksia jää yli, tee niistä vokki.
Vietnamilaiset kesärullat – Gỏi cuốn
Ainekset
Työvaiheet
Valmista dippikastikkeet
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta liedellä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon loput ainekset, sekoita hyvin ja anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämmössä.
- Yhdistä maapähkinäkastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Ripottele päälle murskattuja suolapähkinöitä.
Dippikastikkeet säilyvät jääkaapissa kannellisessa astiassa noin viikon verran.
Valmista täytteet
- Kaada riisivermisellin päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä muutama minuutti. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Kuori ja suikaloi porkkanat aivan ohuiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Porkkanat voi myös halutessaan raastaa karkeaksi raasteeksi. Huuhdo ja revi salaatinlehtiä pienemmiksi paloiksi, hienonna kiinankaali. Huuhdo ja valuta idut. Nypi yrttien lehdet. Puolita ravunpyrstöt pitkittäin.
Valmista kääryleet
- Kasta yksi riisipaperi kerrallaan lämpimään veteen, ravista ylimääräinen vesi pois.
- Nosta riisipaperi leikkuulaudalle. Aseta riisipaperille ensin vähän salaatti- tai kiinankaalisuikaleita, ituja, vermiselliä, porkkanaa, yrttien lehtiä ja lusikallinen nuoc cham -dippikastiketta. Aseta kaksi tai kolme puolitettu ravunpyrstöä rinnakkain hieman ylemmäs riisipaperille.
- Käännä riisipaperin reunat keskelle ja kääri tiukaksi rullaksi.
- Asettele valmiit rullat tarjoiluastiaan siten, että ne eivät ota kiinni toisiinsa.
- Jaa loppu dippikastike kullekin ruokailijalle omaan pieneen kulhoon.
Vinkki! Rullien täytteeksi voit käyttää erilaisia kasviksia, salaatteja, aasialaisia yrttejä, kypsää lihaa ja äyriäisiä, tofua, halutessasi myös hedelmiä, kuten ananasta ja mangoa. Jos rullien täytettä jää yli, tee niistä vokki.