
Pidätkö enemmän sinappisesta, sitruunaisesta vai tillisillistä? Tässä helpot reseptit kaikkiin kolmeen.
Herkulliset sillit syntyvät nopeasti, kun maustat ne itse kaupan valmiista sillipurkista. Nämä ohjeet ovat purkilliseen (250 g/150 g) silliä, esimerkiksi Abba Matjessilli.
Helppo joulusilli kolmeen tapaan
Työvaiheet
Sitruunasilli
- Mittaa kattilaan ¾ dl vettä, ¾ dl sokeria ja ¾ dl sitruunamehua. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
- Valuta sillipurkista liemi ja nosta sillipalat jäähtyneeseen sitruunaliemeen. Anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
- Jos et jaksa keittää lientä, saat mukavan sitruunanmaun myös latomalla tarjoiluastiaan lomittain sitruuna- ja silliviipaleita.
Sinappisilli
- Valuta sillistä neste pois. Lisää joukkoon noin 1½ dl kermavaahtoa, 1 rkl rakeista dijoninsinappia ja 2 tl sokeria. Sekoita hyvin.
Tillisilli
- Valuta sillistä neste pois. Hienonna muutama oksa tilliä ja 1 valkosipulinkynsi.
- Sekoita sillin joukkoon ja tarjoile heti. Voit halutessasi sekoittaa joukkoon muutaman ruokalusikallisen vatkattua kermaa.
Vinkki! Maustettu silli säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.