
Suolaiset tahnat maistuvat leivän kanssa. Purkillinen levitettä kulkee kätevästi vaikkapa nyyttikesteihin.
Kolme herkullista tahnaa leivän päälle – savuporo, kinkku ja lohi
Ainekset
Työvaiheet
Savuporotahna
- Leikkaa savuporo pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja ruohosipuli.
- Notkista tuorejuustoa kermalla ja mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon poro ja sipulit.
- Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa.
Savukinkkutahna
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoinen osa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja.
- Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma. Mausta mustapippurilla.
- Yhdistä kaikki ainekset.
- Tarkista maku. Laita jääkaappiin maustumaan.
Savulohitahna
- Poista savulohesta nahka ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää lohen joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja tilli.
- Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja lisää lohen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja laita kylmään maustumaan.
Mitä kermaa savuporotahna ohjeeseen laitetaan?
Siksi että tuorejuusto notkistuu. Lue ohje ja työ vaiheet. Kiitos