
Kinkkuvalvojaisia ei tarvita, kun joulupöytään kattaa rapeaksi paistettua nyhtökauraa. Ruoka valmistuu vartissa, ja siinä maistuvat kaneli, inkivääri ja neilikka.
Joulumausteinen nyhtökaura ja inkivääriporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi. Lisää nyhtökaura pannulle. Paista nyhtökauraa muutama minuutti kuumalla pannulla, kunnes se rapeutuu. Sekoita välillä.
- Mausta nyhtökaura siirapilla, soijakastikkeella, mausteilla ja suolalla.
- Tarjoa mausteinen nyhtökaura inkivääriporkkanoiden kanssa.
Vinkki! Jos ruuan ei tarvitse olla maidoton, paista nyhtökaura voissa, jotta saat aavistuksen täyteläisemmän maun. Koristele ruoka korianterin lehdillä.
Inkivääriporkkanat
- Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi punasipulit. Siirrä molemmat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Valuta päälle öljy ja hunaja. Mausta suolalla ja inkiväärillä. Ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa inkivääriporkkanat nyhtökauran kera.
Vinkki! Sekoita turkkilaisesta jugurtista ja korianteri- tai persiljasilpusta kastike mausteisen nyhtökauran ja porkkanoiden kyytipojaksi. Mausta kastike tilkalla sitruunamehua ja ripauksella suolaa ja mustapippuria.