Valmista juureslaatikko tänä jouluna ohuen ohuista lastuista ja tarjoa viipaleina.
Juureslaatikko
Ainekset
Työvaiheet
Voitele uunivuoka. Kuori juurekset ja höylää ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan siten, että porkkanaa tulee aina parin kolmen kerroksen välein oransseiksi raidoiksi. Ripottele jokaiseen väliin vähän suolaa ja kuivattua timjamia, halutessasi myös pähkinärouhetta.
Sekoita munakerman ainekset ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1–1,5 tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Peitä vuoka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinta ruskistuu liikaa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.