Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Nachopelti on täydellinen tv-eväs.
Nachopelti on täydellinen tv-eväs.

Nachopellin tekemiseen menee vain muutama minuutti. Ruokaisa papu-jauhelihakastike ei kaipaa juustokastiketta, pelkkä uunissa paahtunut juusto riittää. Nappaa kaupasta pyöreäreunaiset nachot, koska ne pysyvät paremmin ehjinä herkkulastin alla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachopelti ja avokadodippi

Ainekset

Nachopelti
400 g
maissilastuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä paprika
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
prk (380/230 g)
kidneypapuja
1
prk (340 g)
salsakastiketta
250
g
cheddarjuustoraastetta
Päälle
jalapenoja
tuoretta korianteria
Avokadodippi
2
avokadoa
2
limettiä
1
tomaatti
1
ruukku korianteria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Viipaloi puolikkaat.
  3. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Kumoa valutetut ja huuhdotut pavut sekä salsakastike joukkoon. Kiehauta. Lisää paprikat.
  4. Levitä maissilastut pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi päälle jauheliha-papuseos.
  5. Ripottele päälle juustoraaste.
  6. Kuorruta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja jalapenoja.
  7. Tarjoa lisukkeena avokadodippiä.

Avokadodippi

  1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha lautaselle. Murskaa avokadot haarukalla ja siirrä kulhoon. Halkaise limetit ja purista mehu avokadojen päälle.
  2. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.

Vinkki! Jaa dippi pieniin kulhoihin, joista jokainen voi napata yhden lautaselleen nachojen lisukkeeksi.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.
Rasvaiset juustotikut ja sopivasti tulinen salsa ovat täydellinen makupari illanistujaisiin.

Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellatikut ja tomaattisalsa

Ainekset

Mozzarellatikut
½
kg
kovaa mozzarellaa
½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
muna
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
½
punainen chili
½
ruukkua korianteria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
hyppysellinen sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattisalsa.
  2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
  6. Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
  7. Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
  8. Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.

 

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
    Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

    Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

    Annoksia
    60 palaa
    Valmistusaika
    35 min + jäähdytys 6 t
    Vaikeustaso
    Helppo

    Pihlajanmarjafudge

    Ainekset

    1
    tölkki (375 g)
    kondensoitua maitoa
    ½
    dl
    maitoa
    1
    pkt (500 g)
    fariinisokeria
    1
    tl
    vaniljasokeria
    50
    g
    voita
    1
    tl
    vettä
    1
    rkl
    tomusokeria
    ½
    tl
    suolaa
    1
    dl
    pihlajanmarjoja
    (ripaus sormisuolaa)

    Työvaiheet

    1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
    2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
    3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
    4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
    5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

    Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

    Kommentit (0)

    Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.
    Värikäs texmex-pelti kelpaa nostaa pöytään sellaisenaan.

    Mustapavut ja rapeat bataattilohkot tekevät texmex-vuoasta ihanan täyttävän. Tuoreet tomaatit tuovat raikkautta.

    Annoksia
    4
    Valmistusaika
    30 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Bataatti-cheddar-pelti

    Ainekset

    1
    (n. 700 g)
    bataatti
    1
    prk (285 g)
    mustapapuja
    2
    rkl
    öljyä
    4
    rkl
    taco-maustetta (esim. Santa Maria)
    Juustokastike
    1
    pkt (200 g)
    cheddarjuustoa
    2
    dl
    ruokakermaa
    1
    rkl
    maissitärkkelystä (esim. Maizena)
    1
    tl
    juustokuminaa
    ¼
    tl
    cayennepippuria
    Lisäksi
    1
    avokado
    1
    tomaatti
    1
    punasipuli
    1
    ruukku korianteria
    1
    limetti

    Työvaiheet

    1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
    2. Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
    3. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.

    Kommentit (1)

    Vierailija

    Hyvää oli

    Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
    Pienet kukkakaalit ovat somia ja maistuvia. Isojakin voi käyttää kunhan paloittelee ne hieman pienemmiksi.
    Pienet kukkakaalit ovat somia ja maistuvia. Isojakin voi käyttää kunhan paloittelee ne hieman pienemmiksi.

    Gratinoitu kukkakaali on klassikko, mutta kuka sanoi, että se pitäisi sekä keittää että paistaa? Uunissa kukkakaali kypsyy ja gratinoituu samalla.

    Annoksia
    4
    Valmistusaika
    10 min + 35 min
    Vaikeustaso
    Helppo

    Gratinoidut minikukkakaalit

    Ainekset

    4
    pientä kukkakaalia
    1
    rkl
    rypsiöljyä
    ½
    tl
    suolaa
    ½
    tl
    mustapippuria
    1
    dl
    vettä
    Gratiini
    1
    prk (250 g)
    pehmeää sulatejuustoa (Koskenlaskija Ruoka)
    1
    keltuainen
    2
    tl
    dijoninsinappia
    1
    tl
    luomusitruunan kuorta raastettuna
    1
    dl
    maalaisleivän muruja
    1
    dl
    siemeniä
    ½
    tl
    mustapippuria myllystä

    Työvaiheet

    1. Huuhdo kukkakaalit ja leikkaa niiden kanta tasaiseksi. Nosta kaalit vieri viereen uunivuokaan. Sivele ne öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kaada vesi kukkakaalien lomaan. Se pitää huolen, että kukkakaalien varsi kypsyy samalla, kun yläpuoli paahtuu.
    2. Paahda kukkakaaleja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Aika riippuu varren paksuudesta ja siitä, kuinka napakoita tai pehmeitä kaaleista haluat.
    3. Yhdistä sulatejuusto, keltuainen, sinappi ja sitruunankuoriraaste. Levitä seos kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle leivänmuruja, siemeniä ja mustapippuria. Jatka paahtamista uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

    Kommentit (0)