
Täydellisen joulukinkun paistaminen ei ole vaikeaa. Tässä helppo joulukinkun paisto-ohje. Kun joulukinkun peittelee hunajaisella aromilla, siihen tulee ihana makea aromi.
Joulukinkku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata kinkku jääkaapissa astiassa, jossa on reunat. 8 kilon kinkun sulaminen kestää 3–4 päivää, 4 kilon kinkun noin 2 päivää.
- Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Tarkista, että kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta ennen paistamista.
- Nosta kinkku voideltuun, isoon, reunalliseen uuniastiaan nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun.
- Paista kinkkua 125 asteessa uunin alatasolla kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Paistoaika on noin 1 t 15 min/kilo.
- Anna kinkun jäähtyä noin 30 min. Poista hiukan jäähtyneestä kinkusta veitsellä kamara eli nahka ja rasvakerros.
- Voitele kinkku sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Valuta päälle hunajaa ja työnnä neilikoita koristeeksi. Jos neilikat eivät painu kinkun sisään, tee teräväkärkisellä veitsellä pieni lovi ja työnnä neilikat viiltoon.
- Kuorruta kinkkua 250 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.