Joulukinkku

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Jos laitat kinkun illalla uuniin, saat herätä ihanaan joulukinkun tuoksuun.
Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Täydellisen joulukinkun paistaminen ei ole vaikeaa. Tässä helppo joulukinkun paisto-ohje. Kun joulukinkun peittelee hunajaisella aromilla, siihen tulee ihana makea aromi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo

Joulukinkku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sulata kinkku jääkaapissa astiassa, jossa on reunat. 8 kilon kinkun sulaminen kestää 3–4 päivää, 4 kilon kinkun noin 2 päivää.
  2. Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Tarkista, että kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta ennen paistamista.
  3. Nosta kinkku voideltuun, isoon, reunalliseen uuniastiaan nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei osu luuhun.
  4. Paista kinkkua 125 asteessa uunin alatasolla kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Paistoaika on noin 1 t 15 min/kilo.
  5. Anna kinkun jäähtyä noin 30 min. Poista hiukan jäähtyneestä kinkusta veitsellä kamara eli nahka ja rasvakerros.
  6. Voitele kinkku sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Valuta päälle hunajaa ja työnnä neilikoita koristeeksi. Jos neilikat eivät painu kinkun sisään, tee teräväkärkisellä veitsellä pieni lovi ja työnnä neilikat viiltoon.
  7. Kuorruta kinkkua 250 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.