
Tatinin sisarusten kehittelemä tarte tatin eli keikauskakku maistuu lumoavasti aprikoosilta, sitruunalta ja kardemummalta.
Aprikoosikeikaus
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voitaikina ajoissa sulamaan. Taikina sulaa tasaisimmin jääkaapissa noin päivässä.
- Huuhdo ja halkaise aprikoosit ja poista kivet.
- Sulata voi valurautaisessa, uuninkestävässä pannussa ( 26 cm). Lisää sokeri, sitruunankuoriraaste ja kardemumma. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos on sulanut tasaiseksi.
- Asettele aprikoosit kupera puoli alaspäin pannulle. Kypsennä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Nosta pannu liedeltä.
- Kauli voitaikina hieman pannua suuremmaksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pyöristä halutessasi kulmat. Kiepauta taikina kaulimen ympärille ja laske aprikoosien päälle pannuun. Taita reunat pannun sisäpuolelle aprikoosien ympärille. Pistele taikinaa haarukalla.
- Paista torttua 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jos haluat varmistaa, ettei pannusta valu rasvaa uunin pohjalle, nosta se paistumaan leivinpaperin päälle ritilälle.
- Anna tortun vetäytyä 10 minuuttia. Irrota se pannusta kiepauttamalla veitsellä reunojen ympäri. Nosta pannun päälle reunallinen vati ja käännä torttu ylösalaisin. Varo valuvaa kuumaa sokerilientä!
- Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Keikaustorttu onnistuu tuoreista aprikooseista mahtavasti. Valitse vain hedelmätiskin napakimmat hedelmät.