
Leivo ja täytä kakku jo edellisenä päivänä, niin se saa rauhassa mehevöityä jääkaapissa ennen kuorruttamista.
Greippi-kookoskakku
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (halk. 22 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Pese greippi ja raasta kuori. Sulata voi.
Lisää kuivat aineet, greipin kuori ja voisula varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.
Valmista kookoskiisseli. Mittaa pieneen kattilaan kookosmaito, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Laske lämpöä ja keitä sekoitellen kolme minuuttia tai kunnes kiisseli on sakeaa. Siirrä kiisseli liedeltä, mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kookoskiisseliin varovasti. Kostuta alin kakkupohja sitruunalimonadilla. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Tee toinen kerros samoin ja laita viimeinen kakkupohja kanneksi. Kostuta myös kansi sitruunalimonadilla.
Valmista kuorrutus. Purista greippimehu kulhoon ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille rennosti lusikalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele kakku tilaisuuden tullen muutamalla omenankukalla.