
Juhliin tarvitaan kuohuviiniä ja kuplia. Tässä kakussa ne löytyvät kostutuksesta. Älä yritäkään leikata neljää kerrosta kerralla. Kakusta voi syödä ensin kaksi päällimmäistä kerrosta, sitten alemmat kerrokset. Jos haluat, voit tehdä samalla ohjeella myös kaksi matalaa täytekakkua.
Kuohuviini-marjakerroskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen yhä vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan kermaviili, sitruunan mehu ja sitruunankuoriraaste.
- Kiinnitä leivinpaperipala kahden pienen irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota reunat kevyesti. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja irrota kakkupohjat vuoista. Säilytä pohjia leivinpaperilla ja leivinliinalla peitettynä huoneenlämmössä 1–2 päivää, jolloin rakenne tiivistyy.
- Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan. Kostuta kerrokset tasaisesti kuohuviinillä. Kostutuksen määrä riippuu siitä, pidätkö kosteasta vai mureasta kakusta. Anna vetäytyä kelmulla tai leivinpaperilla peitettynä vartti.
- Kumoa mascarpone ja kerma kulhoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Puhdista marjat.
- Nosta alin levy kakkuvadille. Suojaa vati leivinpaperisuikaleilla, jotka voit vetää kakun alta pois ennen tarjoamista.
- Levitä päälle neljäsosa mascarpone-kermasta ja kolmannes marjoista. Tee toinen ja kolmas kerros samoin. Nosta päällimmäinen levy kakun päälle.
- Asettele kerrokset tarkasti, jotta kakku pysyy pystyssä. Voit tarvittaessa tukea kakkua parilla cocktailtikulla, jotka nappaat pois ennen juhlia. Kun kostutus mehevöittää kakun, se pysyy mainiosti koossa.
- Levitä päälle loppu mascarpone-kerma. Kasaa päälle marjoja, kukkia ja marenkimurua. Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki!
Kakun ihanuus perustuu tuoreisiin marjoihin, mutta se säilyy jääkaapissa mainiosti päivän. Täytä ja koristele kakku valmiiksi juhla-aamuna, jotta se ehtii tiivistyä muutaman tunnin jääkaapissa. Silloin kakkua on myös helpompi leikata.