
Uunissa paistettava juustokakku on hyvää sellaisenaan. Mutta lakritsikuorrute saa kakun maistumaan jännän erilaiselta.
Lakka-lakritsikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita lakat valumaan siivilään. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 22–25 cm) pohja leivinpaperilla. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan. Siirrä pohja jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Levitä valutetut lakat kakkupohjan päälle. Kaada tuorejuustotäyte vuokaan lakkojen päälle.
- Paista 185 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Anna kakun vetäytyä uunissa jälkilämmössä vielä noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä kakku. Valmista kuorrute. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita joukkoon lakritsi-karamelleja vähän kerrallaan, kunnes kaikki karamellit ovat sulaneet ja seos on tasainen.
- Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute kakun päälle. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele lakoilla ja lakritsinauhalla.